Studievalg og videregående studie

Medicin: 9,4 (10,2 justeret)

06. juli 2009 af Jolly@ (Slettet)

Hejsa alle med forstand på videregående uddannelser...

Jeg har søgt lægevidenskab på AU og SDU... Er der nogen der kan vurdere, om jeg har en chance med et snit på 9,4 (10,2 justeret)?

Jeg skal jo til at søge lejlighed, men vil vente lidt med en, jeg har fået tilbudt nu, hvis chancerne er små?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juli 2009 af desert_eye (Slettet)

Umiddelbart vil jeg sige du ryger igennem (direkte optagelse)......

Det vil ellers være lidt mærkeligt hvis kvotienterne steg 2-4 karakterer


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juli 2009 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

Jeg er ikke helt så sikker som #1. Der er mange der har fået gode karakter og samtidig benytter sig af at kunne gange med 1,08. Der har været mange ansøgere til SDU og sikkert også til AAU.

http://sdu.dk/Nyheder/Nyt_fra_SDU/Markant%20fremgang%20paa%20SDU.aspx

Mht. lejlighed synes jeg du selvfølgelig skal søge, det kan være svært at få en når alle har fået svar.

Held og lykke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juli 2009 af diiidaaa (Slettet)

Hvornår får man at vide hvad gennemsnitet for i år er på de forskellige uddannelser?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Det kommer sidst i juli.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juli 2009 af 150972 (Slettet)

Hej med jer,

Prøv for sjovt at gange de adgangskvotienter fra 2007 med 1,08. Så tror jeg faktisk man får et realistisk billede af hvad man kan forvente i 2009.

http://www.kot.dk/KOT/hovedtal/Hovedtal2007.pdf

Lægevidenskab (KU.) 9.9 x 1,08 = 10.7

psykologi (KU.) 10.0 x 1,08 = 10.8

Statskundskab (KU.) 9.6 x 1,08 = 10.4

International Business (CBS.) 10.4 x 1,08 = 11.2


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juli 2009 af lexibexi

Jeg er desværre bange for at du har ret. jeg har søgt ind på psykologi, men mit snit er 10,6 efter det er blevet justeret, så nu håber håber håber jeg bare at jeg kommer ind - evt på stand-by



Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juli 2009 af Jessica1

nogen der ved, om der er tal for aarhus unis ansøgertal ? (som #2 henviste til SDUs tal)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juli 2009 af 150972 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juli 2009 af æggefar (Slettet)

Alt tyder på, at den stigende arbejdsløshed mm. vil påvirke antallet af ansøgere og dermed også adgangskvotienterne i opadgående retning. Så man bør nok forvente højere adgangskvotienter, end dem der er beregnet i svar #5.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juli 2009 af lexibexi

#9 tilgengæld er der kun to årgange der har ret til at gange deres snit med 1,08


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. juli 2009 af banjodk (Slettet)

 #7 ansøgertallet for Århus er ikke endeligt opgjort endnu. De regner med at have det klart i starten af næste uge.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. juli 2009 af Jekoa (Slettet)

Generelt set, så er jeg slet ikke i tvivl om, at kvotienterne til lægevidenskab vil stige en del... Men man skal heller ikke overdrive:

Der er oprettet 200 flere pladser, og endvidere så har sidste års lave kvotient helt sikkert givet mange ansøgere med middelsnit blod på tanden - altså folk med snit på 7,6-8,8 - folk som ellers, ikke ville have søgt. Der er garanteret masser af ansøgere med sådanne snit. Og som #10 også påpeger det, så er der kun to årgange der har ret til at gange deres snit med 1,08. Der er jo en del "ældre", der søger ind på lægevidenskab, som ikke må bruge reglen.
Endvidere er der sikkert også i år flere, som vil blive nødt til at supplere

Hvad kvotienterne bliver tør jeg slet ikke spå om....


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. juli 2009 af fwins (Slettet)

Lægevidenskab (KU.) 9.9 x 1,08 = 10.7

psykologi (KU.) 10.0 x 1,08 = 10.8

Statskundskab (KU.) 9.6 x 1,08 = 10.4

International Business (CBS.) 10.4 x 1,08 = 11.2

Ser meget realistisk ud.


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. juli 2009 af Jekoa (Slettet)

Ser meget rigtigt ud, men jeg tror dog, at den bliver lidt lavere for lægevidenskab og psykologi

Når gennemsnitsalderen, når man starter på studiet, for lægevidenskab på KU normalt ligger på 22 år, så må der være en del, der falder udenfor 1,08-reglen... Endvidere er (rigtig) mange ansøgere uden tvivl folk med middelgode snit...  


Skriv et svar til: Medicin: 9,4 (10,2 justeret)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.