Studievalg og videregående studie

HA jura

31. juli 2009 af Rabis (Slettet)

Hej allesammen

Jeg har i år søgt ind på HA jura på ASB og er blevet optaget. Jeg har nu læst nogle indlæg her inde på studieportalen og de har fået mig lidt i tvivl om hvorvidt jeg har valgt rigtigt. Som 2 priotet havde jeg jura og med mit snit kunne jeg sagtens også komme der ind. Jeg vil gerne arbejde senere hen på international plan og derfor følte jeg at det var bedst at tage denne vej, men i de indlæg jeg har læst har jeg fået et indtryk af at almindelige juriste er bedre stillet med hensyn til at få arbejde senere hen er det korrekt også på internationalt plan? i øvrigt fik jeg også det indtryk at jura bliver anset for at være bedre en HA ju at det kun er de dårlige der tager denne vej.

Skal jeg være bekymret for mit valg eller stå fast ved det har i nogle gode råd evt. beroligende??


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2009 af Roman Garcia

Hvis du gerne vil arbejde internationalt, så vil jeg påpege, at jura nok ikke er det bedste valg. Man beskæftiger sig primært med regler som kun er anvendelige i Danmark. Det er ikke ligesom økonomi, hvor de samme modeller kan anvendes over hele verden.

Når det er sagt, så tror jeg faktisk, at HA (jur) og senere Cand. merc. (jur) ruster dig bedre til en international tilværelse end alm. jura. Der er selvfølgelig en række fordele ved alm. jura, men generelt har handelshøjskolerne mere fokus på internationale emner. Du kan selvfølgelig også tage rigtig mange internationale fag på jura, men jeg vil ikke sige, at mulighederne er bedre end på HA (jur). Endvidere kan det også siges, at der er nogle ulemper ved alm. jura i forhold til HA (jur). Eksempelvis skal der generelt læses mere og generelt bruges mere tid på studiet.

Men umiddelbart kommer det også an på, hvilket område du gerne vil arbejde med. Er det inden for skatteretten, så har de mere fokus på det internationale på handelshøjskolen. Er det derimod international konkursret, menneskerettigheder eller generel advokatvirksomhed, så er jura på universitetet på jura at foretrække.

Alt i alt tror jeg ikke, at det er dårligere for dig at vælge HA (jur), hvis du arbejde internationalt, men på den anden side, kan man også sammensætte sin jura-uddannelse på universitetet således, at den også får et meget udpræget internationalt snit.

Jeg ved ikke lige, hvor meget mit indlæg hjælper, da det er lidt svært at sætte mig ind i din individuelle situation, når jeg ikke helt ved, hvad du specifikt vil bruge uddannelsen til. Jeg vil kunne give bedre råd, hvis du skriver, hvilken branche du gerne vil arbejde inden for, hvilke områder af juraen, som du synes er spændende og generelt hvilken stilling du godt kunne tænke dig at bestride på et senere tidspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. juli 2009 af Cindarella (Slettet)

 Ret enig med #1. Den helt store ulempe ved handelshøjskole-jura vejen er at man ikke kan få advokatbestalling eller blive dommer, da det er et ubetinget krav at man har en cand. jur., men når det er sagt, så er merc. jur. formentlig en del mere relevant hvis man vil arbejde i en virksomhed eller internationalt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2009 af MeWannaGoBoom (Slettet)

HA(jur.) er lidt som ovenstående har sagt mere Erhvervsøkonomi krydret med Jura end et decideret jurastudie.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2010 af UGoen (Slettet)

 Du kan tage en overbygning i jura. Så har du det hele :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2010 af Roman Garcia

Man skal huske, at overbygnigen tager 4 år (det kan variere fra studieby til studieby). De fleste vælger at tage en alm. jura, og efterfølgende tage fag på HD.


Skriv et svar til: HA jura

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.