Studievalg og videregående studie

rus-arrangement

01. august 2009 af halolo (Slettet)

hey, hvad indebærer et rusarrangement.. er det ikke sådan noget med at man kommer til at være sammen m dem man skal læse sammen, så man lærer folk bedre at kende og således at det sociale styrkes.. er der så en speciel grund til at man det varer i flere dage.. tænker på om det muligvis indebærer en "ryste sammen tur.". nogen, der kan forklare, hvad det dækker over?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2009 af Jerslev

#0: Dengang jeg var i rus-tiden var der en masse arrangementer. Der var dels en masse sociale ting arrangeret, så man kunne komme til at lære hinanden bedre at kende. Samtidig havde vores tutorer arrangeret forskellige muligheder for at komme til at lære at være universitetsstuderende. Det er trods alt noget af en ændring i forhold til at gå i gymnasiet.

Vores rus-tur lå meget senere end rus-dagene. Jeg mener vi var på rus-tur i november.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
01. august 2009 af halolo (Slettet)

okay.. så der er både noget der hedder rus-arrangement og rustur.. ved du om der er det på de fleste uddannelser?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2009 af Jerslev

#2: Jeg går ud fra, at de fleste uddannelser har en rus-uge, hvor man lærer, hvad det vil sige at være universitetsstuderende, hvor man møder de andre studerende på sin årgang og samtidig får lov til at stille de spørgsmål, man nu engang har, til studerende på højere årgange.

Rusturen plejer at være sådan en ryste-sammen tur på tværs af studier. Jeg var selv afsted med et nano-hold, da jeg var på rus-tur. Jeg læser selv fysik, så studierne overlapper indbyrdes.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. august 2009 af 14203 (Slettet)

Tror det er meget forskelligt hvordan rusturen er og hvornår den er placeret! Min egen var i slut-august  (startede først i februar og var ligeledes på en kort rustur, 3 dage tror jeg, i slut januar) og jeg var afsted med mit eget hold (25 mennesker) og to andre hold.

I den første uge hvor vi startede var der alle mulige arrangementer for at lære skolen at kende - forelæsning om hvordan skolens it-systemer fungerede, hvilke der kunne hvad (vi kører med 3-4 forskellige til fx. at se ens skema, ens mail, gamle opgaver osv).

Tror i det hele taget det er meget forskelligt hvordand et fungere forskellige steder, fælles for alle er vel at man skal ryste folk sammen og ruste dem til at læse på uni! :)


Svar #5
02. august 2009 af halolo (Slettet)

okay.. tak for informationerne:)


Skriv et svar til: rus-arrangement

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.