Studievalg og videregående studie

Medicin 2010

09. august 2009 af sabrina-90 (Slettet)

Hej

Jeg søgte ind på lægevidenskab i år, men kom desværre ikke ind pga. de høje adgangskvotienter.

Jeg tænker derfor meget på om jeg har en chance nærste år med et snit på 9,4?

Hvad er jeres indtryk af hvordan adgangskvotienterne for medicin vil være til næste år?

Mange tak på forhånd

Sabrina


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2009 af Jerslev

#0: Cirka det samme niveau som de ligger i år. På grund af 1,08-reglen, så vil de nok ikke falde.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. august 2009 af 14203 (Slettet)

Tror også de vil ligne dem fra i år. Har du overvejet at søge kvote 2 på SDU (og måske au hvis dit snit i dansk, matematik, engelsk, fysik og kemi er godt)?


Svar #3
09. august 2009 af sabrina-90 (Slettet)

Jamen jeg overvejer lidt at søge ind på kvote 2. Men sys bare der at der var så mange der søgte ind i år, og hvis der kommer færre næste år så vil snittet jo falde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. august 2009 af 14203 (Slettet)

Njah sådan kan man jo ikke helt sige, antal ansøgere kan godt falde uden at snittet gør det. En del af dem der har søgt i år har nok været folk med snit omkring 8-9, altså folk der lå omkring grænsen i 2008, de tæller med når man ser på antal ansøgere men har jo ikke haft den store betydning for snittet :)


Svar #5
09. august 2009 af sabrina-90 (Slettet)

Men når i siger at i tror at adgangskvotienterne for medicin vil være de samme næste år, vil i så mene at jeg kan få en stand-by plads i Århus næste år?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Sabrina-90

Søg via kvote 2 i Århus, så kommer du nok ind hvis de specifikke adgangskrav er opfyldt med et godt snit... Det skal jeg nemlig, bare på Jura uddannelsen..

dit håb er ikke ude, du har et flot snit og tror egentlig ikke at snittene bliver der hvor de er i dag. Så du skal bare tage chancen, men alligevel så skal du have noget i baghånden hvis du ikke kommer ind næste år, for ellers skal du til at vente et helt år endnu :-) ..

Søg kvote 2 i KU og SDU, for du bliver også vurderet på kvote 1 automatisk, så du har intet at tabe :-)

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Søg også i KU, for her betyder karakterene ikke det "helt store". Med dit snit vil du på SDU indstilles til en test, derefter et interview (hvis du klarer testen godt).

Der er tale om kvote 2, og ikke kvote 1 hvor det netop afhænger af ens snit.

Mht. kvote 2 på AU, så er dine chancer små. Jeg læste et sted at snittet på kvote 2 i AU lå på 11 og stand-by 10,3


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Det må da være urealistisk at snittet på kvote 2 ligger på 11,0 når kvote 1 snit ligger betydelige lavere ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. august 2009 af Roman Garcia

Hvorfor er det urealistisk? Det er jo snittet i de specifikke adgangskrav, og da der ikke bliver optaget så mange gennem kvote 2, så vil man se rigtig høje snit.


Svar #10
10. august 2009 af sabrina-90 (Slettet)

Tak for jeres svar.

Men er der nogen som ved om der bliver lavet love omkring optagelse af svenskere til næste år, så der kommer færre svensker på studierne?

Og er der nogen som ved om der bliver oprettet et medicin studie i Aalborg?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. august 2009 af sandvig (Slettet)

 Der kommer ikke en mediinuddannelse i Ålborg og med hensyn til svenskerne har de jo talt om at lave en særregel som gjorde det sværre, meeeeenn tror ikke man helt lovligt kan slippe afsted med at adgangsbegrænse på nationalitet hvor gerne end DF ville.......


Svar #12
10. august 2009 af sabrina-90 (Slettet)

Troede da at der var tale om et medicin studie i Ålborg fra 2010?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. august 2009 af Roman Garcia

Man har ansøgt om at få medicin i Ålborg sidste år, men regeringen har afslået at give mulighed for medicinuddannelsen I Ålborg.
Århus Universitet har dog planer om, at noget af uddannelsen kan tages i Ålborg, men det er ikke specielt meget.


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#10

Ja det er det!!!

De svenskere har betalt skat i Sverige! Og udnytter det danske uddannelsessystem, og tager en dyr uddanelse gratis!! (uden at betale skat til Dk, for deres forældre betaler skat i sverige)

Brugerbetaling til udlandskestuderende! Så skal kurven nok ordne sig, og antallet af danskere stiger som følge af det :)

Vi mangler læger i DK, og man har smidt flere pladser til medicin studiet, men hvis de svenskere/nordmænd bliver optaget på ca. 25 % af alle pladser, så kan de ekstra pladser bare hedde: "forbeholdt nordmænd og især svenskere"


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Der skulle generelt bare være lidt flere studiepladser. De vil have folk igang hurtigst muligt, men så er der alligevel tusinder der bliver afvist..


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Lige meget hvis man optager svenskere/nordmænd på de pladser...


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. august 2009 af Roman Garcia

Man kan jo ikke bare uddanne folk. Der skal også være arbejde. Eksempelvis nytter det ikke at uddanne fordoble antallet af jura- og medicinstuderende, da det vil føre til arbejdsløshed. Eksempelvis er der mangel på læger inden for visse områder, men på andre områder er der ikke mangel. Hvis man bare uddanner mange flere læger, vil det muligvis føre til arbejdsløshed i de områder, hvor der ikke er et problem med arbejdskraften. Derfor kan man ikke bare sige, at vi mangler læger, for det er kun tilfældet inden for visse områder.

Flere studiepladser vil derfor muligvis føre til arbejdsløshed, og det er mere samfundsskadeligt, end at de studerende vælger andre uddannelser.


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Der er jo flere der søgere ind på universitet, eller sådan har det været i år.

Man kan jo se at de gerne vil have at unge tager en lang uddannelse og derved har lavet en bonusregel, så man få unge i gang hurtigt. Ellers ville der jo ingen formål være ved det.

Du har ret i at det vil føre til arbejdsløshed visse steder, men alle vil jo nok ikke læse indenfor de samme områder og alle læser jo hellere ikke Jura  eller medicin studiet.

Man kan jo ikke afvise unge der gerne vil ind på et studie fordi de skal lave noget andet end det de selv ønsker, men det må de jo blive nødt til da deres snit ikke rækker eller der er få pladser på ønske studiet.


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#17

Helt enig!

Det jeg mener er at undervisningsministeriet har vedtaget, at der kan uddannes x-antal studerende. (Dvs. plads til "alle" kan få arbejde bagefter)

Svenskerne tager dog en del af pladserne, så derfor vil der lige mangle den sidste del, som kunne være den del, der minimeret de lange køer til de specifikke operationer. :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. august 2009 af Roman Garcia

Ja, det er korrekt, at der er flere, som søger ind på universiteterne. Derfor øger man også gradvist optaget. Min pointe er dog, at det ikke nytter at uddanne til arbejdsløshed. Det er meget samfundsskadeligt, og derfor skal man være påpasselige med at sætte optaget i vejret.

Det er korrekt, at det ikke er alle, der vil læse inden for de samme områder, men hovedparten vil. Det er jo grunden til, at der er områder, hvor der ikke er mangel på arbejdskraft og andre områder hvor der er stor mangel på arbejdskraft. Der er eksempelvis mange der gerne vil være børnelæge men ikke mange der vil være praktiserende læge i Ringkøbing. Hvis du bare øger optaget, så får du flere som gerne vil være børnelæge, men sandsynligheden for at der kommer folk der gerne vil være praktiserende læge i Ringkøbing bliver ikke meget bedre. Et øget optag ændre nemlig ikke på de studerende præferancer.


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.