Samfundsfag

notat til statsministeren

18. august 2009 af pouli (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal for første gang nogensinde skrive et notat og må indrømme at jeg er lidt lost omkring hvordan det skal gøres og hvilke ting der skal med.

Opgaven lyder på at man skal forestille sig at man er statsministerens rådgiver. Meningsmålingerne er gået dårligt men statsministeren vil naturligvis gerne vælges igen. Her skal man komme med gode ideer og bruge ting som blokpolitik, mindretalsregering/koalitionsregering, mohlins model samt fordelings og værdipolitik.

HILFE! Ved virkelig ikke hvad jeg skal stille op med opgaven. Så lidt hjælp ville jeg sætte stor pris på og tage imod den med kys hånd. : )

Knus Mia


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af xtazer (Slettet)

Hej Mia!

Jeg fandt nedenstående omkring et notat. 

I et notat vil der normalt optræde følgende elementer:
- en problemstilling og baggrunden herfor
- forskellige løsningsforslag
- en gennemført faglig argumentation, hvori konsekvenserne af de forskellige løsningsforslag præsenteres. Denne del vil typisk være den mest fyldige og indeholde dokumentation (tabeller, diagrammer, modeller, tekst). Argumentationen kan bygges op som en (skematisk) sammenstilling af flere løsningsforslag, hvori fordele og ulemper præciseres. I argumentationen vil tidsperspektivet normalt også indgå således der skelnes mellem
- konsekvenser på kort sigt
- konsekvenser på lang sigt
- en konklusion med en anbefaling af hvilket forslag, der bedst kan løse problemet.

(Søgte på google efter Notat Samfundsfag)

Det handler om at opstille løsningsforslag, og forklare fordele og ulemper ved forslagene. Desuden skal du skrive konklusion, hvor du kommer med dit endelige forslag. Opgavetypen forsøger at "måle" din evne til at bruge det stof du har lært, og vurdere på hvilken måde du kan bruge det.

Husk at bruge masser af modeller/teorier osv. Og fagterminologi!

- Laurits.


Skriv et svar til: notat til statsministeren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.