Studér i udlandet

Ivy League colleges

19. august 2009 af louise2mail (Slettet)

Hej,

Er der nogen, der har nogen erfaringer med at studere på et Ivy League college (Harvard, Yale, Princeton, Dartmouth, osv.)? Jeg går selv i 3.g nu og vil gerne af sted til USA næste år, så jeg er meget interesseret, hvis der er nogen, der ved noget om,hvad det koster, om det er et realistisk mål,  noget om ansøgningsprocessen og hvorvidt det er muligt at dække udgifterne med legater og stipendier.

Mvh Louise


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. september 2009 af cilliebillie (Slettet)

Du bør tjekke hjemmeside collegeboard.com - den er meget overskuelig, synes jeg. Når du først har fundet det universitet, du er interesseret i, så kan du se, hvad det koster som international studerende. Dog er det som regel kun prisen for undervisning, så du skal tænke på alle de ekstra udgifter, der kommer oveni.

Med hensyn til at ansøge så er det bare at udfylde ansøgningsskema, tror jeg. Dog vil jeg mene, at Ivy League vil have "personal essays", men tjek deres hjemmesider.. der står det nok.

Legater og stipendier er der MASSER af, men mange af dem er enormt specifikke.. har selv haft problemer med at søge legater netop af den grund. Det er godt at være i god tid!

Andre spørgsmål så spørg endelig.


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. november 2009 af emul0c

 Jeg ville ikke satse på at kunne dække udgifterne med legater - det er super ærgerligt hvis man ikke får disse og derfor ikke kan komme afsted.
Priserne for at studere ligger generelt på ca. 100.000 DKK om året blot for tuition, altså at få lov at gå på skolen - det er meget standard på langt de fleste universiteter rundt omkring i verden. Dertil kommer så udgifter til at leve derover i form af husleje, mad, lommepenge mv.

Staten giver også tilskud men dette er meget begrænset. De giver det der svarer til at du havde taget den samme uddannelse i Danmark, og eftersom universiteterne i Danmark kun får ca. 50-60.000 pr. studerende der bliver færdig, så er dette jo ingenting i forhold til hvad det koster i udlandet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2010 af Jonasivy (Slettet)

Hej Louise,

Selvom du højst sandsynligt er startet på en dansk universitetsuddannelse nu, kan du få besvaret nogle af dine spørgsmål på www.ivysen.dk .

Der kan du både læse om folk der har været afsted, hvad det koster m.m.


Skriv et svar til: Ivy League colleges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.