Kemi

pH

21. august 2009 af Mupe (Slettet)

Det er lige smutte helt ud af hovedet på mig hvordan jeg gør dette :

Atamon indeholder natriumbenzoat, C6H5COONa. Benzoat er en base med pKB = 9,80 ved 25 ºC.

a) Beregn pH i en 0,100 M opløsning af natriumbenzoat.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2009 af mathon

[C6H5COO- (aq)] = 0,100 M

pOH = ½(pKb - log(cb))

ved 25 ºC:
pH = 14 - pOH
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2009 af Darwin (Slettet)

                   C6H5COO- + H2O ⇔ C6H5COOH + OH-

start                 cb                               0               0

slut               cb - x                             x                x

10-pKb = x2/(cb - x),    hvor cb - x = 0.1 M

⇒ 10-9.8 = x2/0.1 ⇔ x = [OH-] = √(10-10.8) = 4·10-6

pH = 14  + log[4·10-6] = 14 + log(4) - 6 = 8.6


Svar #3
22. august 2009 af Mupe (Slettet)

Jeg forstår det ikk lige helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af mathon

pOH for en svag syre beregnes:

pOH = ½(pKb - log(cb)) = ½(9,80 - log(0,100)) = ½(9,80 - (-1)) = ½*10,8 = 5,4

ved 25 ºC:
pH = 14 - pOH = 14 - 5,4 = 8,6


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.