Historie

SSO for lang?!!

21. december 2004 af ¤Christina¤ (Slettet)
Hejsa
Så sidder jeg selv i det dilemma, at min SSO er alt for lang, hvad skal jeg gøre, nogen der har et forslag? Den er 3 sider længere end den "må". Jeg syntes ikke ummidelbar der er noget der kan kortes ned, har et citat jeg måske bare kunne henvise til, men er det en god ide?
Håber der er en eller anden der kan hjælpe
Takker :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2004 af Epsilon (Slettet)

Generelt vil jeg undlade at henvise til citater - de hører til inde i opgaven, hvor man kommenterer dem.

Husk følgende;

"Den færdige besvarelse må i henhold til bilagene om den større skriftlige opgave maksimalt have et omfang svarende til 15 maskinskrevne A4-sider med 1½ linieafstand. Indholdsfortegnelse, noter, litteraturlister, grafer og tabeller samt eventuelle illustrationer og tekstbilag medtælles ikke ved opgørelse af besvarelsens omfang, heller ikke når de er placeret inde i teksten.

Hensigten med bekendtgørelsens bestemmelse om opgavebesvarelsens omfang er, at besvarelsens egentlige tekst maksimalt skal fylde 15 A4-ark, med en passende venstremargen og højre- margen (2-3 cm). Der er almindeligvis 35-40 tekstlinier på en side."

(citeret fra Undervisningsministeriets generelle vejledning om den større skriftlige opgave, under http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejledninger/)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2004 af Epsilon (Slettet)

Hvis du herefter stadigvæk har for mange sider, kan du prøve at granske dine citater lidt nøjere. Er de for lange? Hvis du i nogle citater specielt hæfter dig ved og kommenterer enkelte sætninger, kan du med fordel udelade de øvrige linier i citatet (angivet [...]), såfremt de ikke er centrale for din analyse af citatet.

Vær også opmærksom på, at en konklusion højst bør fylde en side, og at du i konklusionen skal demonstrere overblik ved at trække de store linier frem.

//Singularity

Svar #3
21. december 2004 af ¤Christina¤ (Slettet)

ja, har prøve de ting, har ikke engang skrevet indledning eller konlusion endnu... Er bare nødt til at finde noget jeg kan slette, eller noget...

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#3: Ja - overvej om der er enkelte afsnit, du måske kan udelade. Når du har 3 sider for meget, som du skriver i indlægget, er der nok ikke meget vundet ved at omformulere nogle af sætningerne. Du er nødt til at være kritisk og kraftigt afkorte nogle afsnit, så vidt muligt uden at det påvirker din besvarelses kvalitet.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. december 2004 af Garfield (Slettet)

Langt de fleste censore tillader et overspring på 10%, så man har ca. 16,5 sider at gøre godt med....

varm karma
Lasse

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. december 2004 af fox_joker14 (Slettet)

Kig meget nøje på din røde tråd...
Afsnit, der måske er gudeafsnit, må man cutte hvis de ikke lægger sig tæt op ad hvad du skal argumentere for.

Det kan være hårdt, men det går over... Efterhånden som tiden går begynder man selv at synes at de afsnit man har fjernet egentlig ikke havde noget at gøre der til at starte med.

Alternativt kan du skippe en detalje i forhold til din oprindelige forestilling og så tolke din problemformulering lidt anderledes.

Nu ved jeg jo ikke hvad det er du skriver om, men det plejer at kunne bruges til alle opgaver, specielt i historie...

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. december 2004 af Panille (Slettet)

Synes ikke du skal satse på #5... Bare min mening. Hvor du nu ramler ind i en regelrytter...

Skriv et svar til: SSO for lang?!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.