Samfundsfag

Finanslovforslaget 2010

26. september 2009 af fadime040692 (Slettet)

Jeg skal i gang med en samfundsfagsaflevering, men jeg har virkelig problemer med at komme i gang, da jeg virkelig ikke forstår spørgsmålet.

Spørgmålet lyder på: Udvælg og redegør for et finanspolitisk initiativ i finanslovsforslaget 2010?

Når der siges et finanspolitisk initiativ, menes der så f.eks. hvilke områder man i 2010 gerne vil bruge flere penge på, eller er jeg fuldstændig gal på den? Hvis jeg har ret, hvordan skal jeg så redegøre for det? Altså, jeg ved hvordan man redegør, men hvis jeg f.eks. vælger sygehussektoren, skal jeg så bare redegøre for sygehussektoren? Jeg tror virkelig at jeg er på den gale vej, og håber derfor at nogle lige kan hjælpe mig (:

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af Djemba (Slettet)

"Spørgmålet lyder på: Udvælg og redegør for et finanspolitisk initiativ i finanslovsforslaget 2010?"

Sådan som jeg forstår overstående, så skal du redegør for en dagsorden - altså nærmere beset et intitativ, som et parti har ønsket kunne være en del af finanslovsforslaget og evt. komme med i sidste ende.

Her kunne man passende tage fat i Dansk Folkepartis forslag, hvad angår den kriminelle lavalder som gerne skal nedsættes til 12-år i deres øjne. Grunden til at det er et spændende valg, er fordi at mange vil faktisk mene at sådan en dagsorden intet har at gøre i finanslovshandlingerne og mere hører til i justitsministeret.

Og samtidig viser det jo også, at nogle faktisk bruger finansloven til at medbringe ting, for at man samtidig kan sluge en kamel fra en anden part af. I dette tilfælde kunne det være noget liberal politik, som egentlig ikke falder i Dansk Folkepartis smag.

Bare mine tanker:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2009 af Djemba (Slettet)

I øvrigt er det sådan at i en finanslovsforhandling, så er 90-procent de rene formaliter. Og så resten så overladt til de få kommaer og aftryk et parti - og/eller en regering kan have.


Svar #3
26. september 2009 af fadime040692 (Slettet)

Først og fremmest tak for dit svar :)

Jeg er virkelig i tvivl mht. til sprøgsmålet, men jeg er altså ret sikker på at det ikke det som du nævner, da et af de næste spørgsmål lyder således:

3. Diskutér om det valgte initiativ vil være et godt bud på en løsning af finanskrisens problemer og om der kan blive problemer ved initiativet.

Nedsætningen af den kriminelle lavalder vil nok ikke betyde så meget for finanskrisen, i hvert fald ikke hvad jeg kan komme i tanke om lige pt. :)

Men endnu engang, tak for dit svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2009 af Djemba (Slettet)

Det har du selvfølgelig ret i. Jeg kendte jo ikke til den videre opgave formulering:)

Men altså det kan jo stadig være det jeg tænker på. Forslaget skal så tydeligvis have sit afsæt i finanskrisen.

Selv tak i øvrigt. Og held og lykke her sent FREDAG aften hehe.


Svar #5
26. september 2009 af fadime040692 (Slettet)

Nej, men det var ellers en god ide :)

Jeg tror bare at jeg prøver mig frem... Der er vist ikke andet at gøre ... Og mange tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2009 af Djemba (Slettet)

Jeg har måske noget som du rent faktisk kan bruge og som også er relevant for dig selv.

Jeg snakker selvfølgelig om undervisnings-sektoren. Det er sådan at mange erhversskoler og diverse ungdomsuddannelser har opponeret med at det vil blive færre penge og flere elever i klasser med finansloven 2010(en undersøgelse foretaget af Dansk gymmasieelevers sammenslutning, hvor flere lektorer giver dem ret)

"3. Diskutér om det valgte initiativ vil være et godt bud på en løsning af finanskrisens problemer og om der kan blive problemer ved initiativet."

Og så kommer overstående også på banen. Fordi hvis du finder det/de initativer, som gør at der sker besparelser og forringelser på erhversskoler og ungdomsuddannelse, så vil det i manges øjne netop ikke være et bud som kan ses som en løsning på finanskrisens problemer. Det hænger naturligvis sammen med at vi i Danmark lever af vores viden og er generelt et såkaldt videnssamfund og det er jo kilden til sammenhængskræften i vores samfund.


Svar #7
27. september 2009 af fadime040692 (Slettet)

Jeg takker endnu en gang for din opmærksomhed, men jeg er dog gået i gang med den aflevering, og er næsten færdig med den ... Ideen var god, men som sagt er jeg næsten færdig med den :)

Jeg kan desuden sige at jeg har valgt den nye skattereform, som fremsættes i finanslovforslaget 2010 - også må jeg håbe på at jeg er på den rette vej, mht. forståelsen af opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2009 af Djemba (Slettet)

Jeg er skuffet:)

Håber opgaven blev god. Knus og alt det der:)


Skriv et svar til: Finanslovforslaget 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.