Kemi

pH

27. september 2009 af 1981 (Slettet)

Er en spade til kemi! HJÆLPPP....

1)

(OH-)=1,5X10^-4M

Beregn pH

2)

pH af:       0,05M af HCOOH

Ladning af myresyres syreform henholdsvis baseform

Nogen der kan forklare mig hvordan jeg finder ud af det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2009 af kemikerne (Slettet)

Spm 1

Benyt vands ionprodukt til at bestemme [H3O+]. Indsæt derefter i def for pH

eller

Udregn pOH og indsæt i formlen pH+pOH = Kv

Spm2

Ladning er +/- der står med hævet skrift efter formlen. Når der ikke står noget er ladningen 0

Baseformlen får du når HCOOH har afgivet sin H+.


Svar #2
27. september 2009 af 1981 (Slettet)

skal ha' skåret det ud i pap, for jeg forstår det ikke! Som skrevet, jeg er en spade til kemi...

Altså pOH =-log(OH-) = -log(1,5*10^-4)=3,82

Er det korekt ?

Men så skriver du indsæt i formlen pH+pOH, det er jo pH jeg skal finde???

Spm2 fatter jeg absolut intet af!!
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2009 af mathon

1)

[OH-] = 1,5·10-4 M

pOH = -log([OH-]/M) = -log(1,5·10-4 ) ≈ 3,82

ved 25°C gælder
pH = 14 - pOH = 14 - 3,82 = 10,18


Svar #4
27. september 2009 af 1981 (Slettet)

Ahaa, okay, så var jeg alligevel på rette spor med spm1. Tak !

Så mangler jeg bare spm2


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af mathon

2)

0,05M af HCOOH     med pKs = 3,75 hvilket indikerer middelstærk syre


Svar #6
27. september 2009 af 1981 (Slettet)

Hvordan det? Hvad gør du ?


Svar #7
27. september 2009 af 1981 (Slettet)

okay, så lige der var en vedhæftet fil. serlige på den


Svar #8
27. september 2009 af 1981 (Slettet)

Jøsses, kan det ikke gøres simplere! He he..

Hvor kommer de 3,75 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. september 2009 af mathon

genlæs #5


Svar #10
27. september 2009 af 1981 (Slettet)

Jeg kan godt se der står at pKs=3,75 Men jeg ved hvad det pKs står for, så aner jeg ikke hvorfor eller hvordan det er blevet = med 3,75

Og det "regnestykke" du har sendt mig ligner slet ikke noget af det jeg i forvejen har arbejdet med, så der er jeg helt stået af!!

Kan det sættes op på andre måder? Kan ihvert fald ikke helt forstå hvis jeg skulle være blevet overladt til sådan et regnestykke af min lære, uden nogen baggrund for det!


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2009 af mathon

pKs = 3,75 DATAbog


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.