Samfundsfag

Statskundskab vs. Sociologi

06. oktober 2009 af Djemba (Slettet)

Jeg går og overvejer min fremtidige uddannelsesmuligheder og er kommet frem til at det enten bliver statskundskab eller Sociologi.

Jeg synes at begge muligheder ser spændende ud, men kan bare ikke få besluttet mig. Man hører ofte(jf. en diskussion i anden tråd herinde) at statskundskaben er ret så bred en uddannelse og at gennemsigtigheden med, hvad man får ud af det i den sidste ende, det ikke videre nem at se imo.
Så har vi sociologi, som er en noget klarere størrelse og giver en mulighed for at forske – at fordybe sig helt i et givent emne(jeg har forstået det sådan, at man lidt selv kan vælge hvad)
Dog er politik noget jeg interesser mig meget for, og her taler det jo til statskundskabens fordel. Om end politik naturligvis også vil blive berørt hos sociologien.

Mit spørgsmål eller ønske:
Er der nogle herinde som læser enten statskundskab eller sociologi, som kan tale deres sag for den ene eller den andet uddannelse, så vil jeg meget gerne høre nogle erfaringer?
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. oktober 2009 af FredeW (Slettet)

Man kan skam også fordybe sig i underemner af statskundskab, sågar i noget der minder om sociologi - i hvert fald når man har haft sine grundfag. Hvor stammer det modsatte indtryk fra?

Jeg vil anbefale dig at kaste et blik på studieordningerne, som meget konkret beskriver indholdet af uddannelserne:

http://studieordning.au.dk/studieordningHTML/150_04-08-2009_Bacheloruddannelse%20i%20statskundskab.html

http://polsci.ku.dk/uddannelse/studieordninger/


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. oktober 2009 af casparado (Slettet)

Men hvad man kan beskæftige sig med på overbygningen varierer jo Frede, det handler jo om hvad der bliver udbudt de pågældende år.

Djemba, jeg må indrømme at jeg tog statskundskabsvejen, men nu fortryder lidt. Det handler grundlæggende om den videnskabsteoretiske indgangsvinkel til faget (positivisme + falsifikation), som jeg mener er for påtaget. og egentlig ikke er særlig interessant. Jeg havde en forestilling om at man havde tid til at fordybe sig, måske ikke på forelæsningerne, men på holdtimerne, men jeg tog grueligt fejl. Det skal nok også nævnes at AU's indgangsvinkel er temmelig old school ift. hvad jeg hørt der bliver læst på KU. Om du skal vælge det ene eller det andet, det kan vi nok ikke rigtig hjælpe dig med, men måske var det en ide at tage på "praktik" på de studieretninger, det går jeg udfra også er muligt i KBH, tal med nogle studerende på lige præcis de steder hvor du ønsker at søge hen. I hvert fald kan du jo troppe op til nogle forelæsninger på de to fag og se om du synes at det er spændende. Forelæsninger er jo som regel offentlige og du kan sikkert finde nogle skemaer på fagenes hjemmeside. Prøv det af først, du har jo stadig lidt tid at overveje det i.


Svar #3
08. oktober 2009 af Djemba (Slettet)

Mange tak for rådene Casperado.  Jeg var ikke klar over at de fleste forelæsninger var offentlige tilgængelige.

Hvordan er niveauet i øvrigt på statskundskab, man hører jo ofte folk kalder det et elite-studie - er det vitterligt et skræmmende niveau?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2009 af casparado (Slettet)

Nej men det betyder at der godt kan være en intens konkurrence eleverne imellem (på mit studie variere netop dette fra hold til hold). Der er jo mange der går med store karrieremæssige ambitioner. Men tjek forelæsninger ud og se om det er noget som du synes der er spændende for dig. Niveauet er ikke så skræmmende igen, det er overvældende i starten, men man vænner sig til det. Det er lige nogle trin op ift. HF/gymnasiet.


Skriv et svar til: Statskundskab vs. Sociologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.