Studievalg og videregående studie

Biomedicin kun i syddansk uni?

18. oktober 2009 af Anni123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen

Jeg vil bare lige spørge om man kun kan læse biomedicin på syddansk universitet?

Er der mulighed for at læse på Aarhus uni i stedet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2009 af Pettson

Der fremgår af artiklen Biomedicin i UddannelsesGuiden, at der findes ét uddannelsessted: Syddansk Universitet i Odense.
Læg mærke til, at der i rubrikken 'Uddannelser der ligner' (højre spalte) er links til ti andre uddannelser. Måske er der en eller flere af dem, der kunne være relevant for dig?

Hvis du prioriterer Aarhus Universitet højere end biomedicin-uddannelsen, kan du læse om uddannelser på Aarhus Universitets hjemmeside, der indeholder en studieguide:
"I studieguiden kan du læse om de mange uddannelser, du kan vælge på Aarhus Universitet. Du kan læse om uddannelsernes opbygning, studiemiljø og jobmuligheder, og så kan du møde studerende og kandidater fra alle uddannelserne, som fortæller om deres uddannelser og karrieren bagefter. Du kan også finde kontaktinformation til studievejledere og information om optagelse og adgangskrav".


Svar #2
24. oktober 2009 af Anni123 (Slettet)

Tusind tak fordi du svarede. Men det er godt nok ærgeligt at man kun kan læse biomedicin i syddansk uni. Det ligger alt for langt væk, så måske vil jeg hellere læse lægevidenskab i aahus i stedet eller noget andet. Jeg kan ikke beslutte mig for hvad jeg vil i fremtiden. Alt ting er så kompliceret :( Men tak igen fordi du svarede! =)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Der er jo også molekylær biomedicin på KU (som er en eliteuddannelse forresten). Det vil jeg tro er NÆSTEN det samme som den de udbyder på SDU.


Svar #4
24. oktober 2009 af Anni123 (Slettet)

Hej DennisDeH, undskyld at det lyder dumt men  hvad betyder eliteuddannelse?

Har lige læst om Molekylær medicin og molekylær biologi de lyder næsten det samme som biomedicin og nu er jeg blevet i tvivl om hvilken en jeg skal vælge. Må hellere snakke med studievejlederen. Tak fordi du svarede :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Dvs. at pensum er lidt hårdere end andre universitetsuddannelser, og universitetet får lidt flere penge pr. studerende ;). I praksis nok ikke noget der betyder den helt store forskel, eftersom man rimeligt selv bestemmer hvad man vil have ud af sin uddannelse på uni.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. november 2009 af Anders Victor (Slettet)

Molekylær Biomedicin på KU er en eliteuddannelse på kandidaten, ikke på bachelor delen. Derudover er der også Molekylær Medicin på Århus Uni, som er nogenlunde tilsvarende, dog ikke elite. Biomedicin på SDU er vist nederst i hierakiet ved denne uddannelse.


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. november 2009 af Darwin (Slettet)

#6.

Tak for din sidste kommentar...


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. november 2009 af Anders Victor (Slettet)

Beklager, i ligger bare ikke lige så højt rangeret inden for biomedicin som AU og KU.


Svar #9
27. november 2009 af Anni123 (Slettet)

anders victor::  Hva mener du med det? At vi ik er så højt rangeret?  Og hva mener du med at det er nederst i hierakiet?


Brugbart svar (2)

Svar #10
27. november 2009 af Anders Victor (Slettet)

At inden for life science og biomedicin ligger SDU ikke lige så højt rangeret som universitet. I 2008 var KU nr. 59, AU 127 mens SDU er uden for top 300...  Det var ikke en personlig anklage... der er bare lavet ranglister, og der ligger SDU ikke særlig højt placeret, hvilket jeg mente med nederst i hierakiet.


Svar #11
27. november 2009 af Anni123 (Slettet)

Nåååå på den måde, ok tak for svaret :)


Skriv et svar til: Biomedicin kun i syddansk uni?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.