Studér i udlandet

Australien

07. november 2009 af ramuk (Slettet)

Hej.

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at komme til Australien for at arbejde(hvis det er muligt) eller for at studerer.

Aner intet om hvordan det forgår så jeg har nogle spørgsmål jeg kune tænke mig at få besvaret:)

- Hvor kommer jeg til at bo? Bliver det alene eller skal detvære med en familie?

- Er det fuldstændig lige meget med hvad jeg vil læse og hvor kommer jeg til at læse hvis jeg er 18 år? Universitet eller Highschool eller?

- Kan bare arbejde i udlandet i etår uden at studere noget eller skal man studerer for at arbejde?

Tak på forhånd:D


Svar #1
07. november 2009 af ramuk (Slettet)

Og forresten, hvor mege koster det at bo i udlandet?


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. november 2009 af emul0c

 Okay, for at starte med det første.
Alt efter på hvilken måde du tager afsted, er der flere forskellige muligheder for at bo. Hvis du tager afsted og skal læse på universitet skal du enten skaffe dig et dorm room (kollegieværelse) eller et værelse i en lejlighed eller hos en familie der lejer et værelse ud. Hvis du skal afsted i forbindelse med noget gymnasie lign. er der ofte arrangeret indkvartering hos en familie.

Hvis du vælger selv at tage afsted uden om noget dansk universitet eller skole, skal du være opmærksom på at det er meget dyrt at gå i skole i Australien. Den danske stat vil sponsere så meget af din uddannelse dernede som en given uddannelse ville have kostet i Danmark - hvilket ofte ikke vil kunne realiseres. F.eks. hvis du vil læse erhvervsøkonomi på universitetet vil staten sponsere ca. 41.000 ialt, dette er dog ikke meget når det koster omkring 50.000 pr. semester at læse der.
Det nemmeste hvis du vil læse i Australien er, at finde en uddannelse hvor du kan tage nogle semestre dernede og få det arrangeret den vej igennem.

Hvis du vil tage afsted alene kun for at arbejde, så kan du søge et Working Holiday Visa (søg på google) - dette visa tillader dig at arbejde i Australien i op til 1 år mens du er på ferie dernede. Du må maks arbejde 3 (eller er det 6) måneder fuld tid hos en arbejdsgiver, så skal du finde en ny arbejdsgiver. Grunden til dette er at visa'et er ment som en hjælp til at få råd til at være på ferie dernede og ikke decideret arbejde. Et rigtig arbejdsvisa er svært at få, specielt hvis man ikke har en intention om at immigrere dertil.
Så vidt jeg har forstået, så må man også hvis man studere dernede arbejde i op til 20 timer om ugen på sit student visa.

Og ang. hvad det koster - så koster det næsten det samme som herhjemme, lidt billigere men ikke meget. En ven og jeg lejede en 3 værelses lejlighed ved stranden for ca. 5.800 pr. måned hvilket svarer ganske fint til hvad det koster herhjemme.

Har selv været i Australien 3 gange - det er verdens fedeste land, så synes helt sikkert du skal tage dertil hvis du har muligheden for det.

Håber du kan bruge ovenstående til noget :-D


Svar #3
26. november 2009 af ramuk (Slettet)

Det kan jeg i hvert fald:)

Tusind tak for det;)


Skriv et svar til: Australien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.