Kemi

Partialtryk

22. november 2009 af xB.Ax (Slettet)

Hej

Jeg kan ikke helt finde ud af hvordan man skal kunne regne partialtrykkene for:

SO2Cl2 (g), SO2(g) og Cl2 (g)  i ligevægten SO2Cl2(g) (Ligevægts-harpuner) SO2(g) + Cl2(g)

Når vi får angivet, at SO2Cl2(g) pumpes ind i en tom beholder ved høj temperatur. Ligeså snart SO2Cl2(g) ledes ind i beholderen bliver partialtrykket for SO2Cl2(g) = 1 bar.

Samtidig indstiller ligevægten sig ved Kp = 4 bar.

Jeg kan forestille mig at det er Kp = (p(produkter)/(p(reaktanter)) der skal bruges, men ved ikke helt hvordan?


Skriv et svar til: Partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.