Kemi

pH

25. november 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

Har udregnet pH for en forrigere opgave til 1,514

I en anden vandig opløsning af chlorsyrling er [HClO2]=0,154 M og [ClO2-]=0,040 M

600 mL af denne opløsning tilsættes chlorit, således at koncentrationen af chlorit øges til 0,045 M. Herefter indstiller der sig en ny ligevægt. Det kan antages, at opløsningens volumen ikke ændres.

Beregn pH for opløsningen ved 25 grader, når den nye ligevægt er indstillet..

Har lavet et før-efter skema, hvor jeg først har beregnet stofmængderne for stofferne:

                  HClO2 + H2O ⇔ ClO2- + H3O+

før             0,0924   -             0,0240      -

ligevægt   0,0924-x   -         0,0240+x   x

efter           0,0924+x   -       0,0270-x   x

x=0,0030 mol

Er det rigtigt opstillet? Og kan jeg så beregne pH ud fra den kendte stofmængde af oxonium?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2009 af Yow! (Slettet)

brug formlen:

[H3O+] = 10-pH


Svar #2
25. november 2009 af surfact1 (Slettet)

#1 Men er før-efter skemaet rigtigt opstillet? Og bliver pH så lig med 2,3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af Yow! (Slettet)

jeg er slet ikke noget så langt endnu =) vi har i klassen liiiige fået noget teori om ligevægt kylet i hjernen =)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2010 af Halenur (Slettet)

Hej Surfact

Hvordan har du fået disse tal 0,0240 og 0,0924??? Jeg kan ikke se, hvor de kommer fra. Det, du har lavet ser ellers rigtig ud :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2010 af Halenur (Slettet)

<p>Hej Surfact</p> <p>Hvordan har du f&aring;et disse tal 0,0240 og 0,0924??? Jeg kan ikke se, hvor de kommer fra. Det, du har lavet ser ellers rigtig ud :-)</p>


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.