International økonomi

Global økonomi

03. december 2009 af RikGre (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

På markedet for plasticposer findes der 50 producenter. De har alle den samme omkostningsfunktion der kan vises som GROMK=2+1m hvor m er mængden af plasticposer i kg.

Efterspørgslen kan vises som følgende funktion: M=140-10P.

1. Vis i et diagram udbuds og efterspørgselskurverne og beregne ligevægt.
 

pliz hjælp

hvordan laver jeg udregningen


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. december 2009 af emul0c

Den optimale pris og mængde findes ved at sætte MR = MC.
Du har allerede din MC = GROMK = 2+1M

Vi skal så finde omsætningen som må være P*M, hvor P = pris og M = antal solgte.

Hvis vi skriver efterspørgslen lidt om får vi:

M = 140 - 10P
=>  P = 140*(1/10) - M*(1/10)
=>  P = 14 - 0,1*M.

Da omsætningen så var P * M svarer det til at omsætningen må være:

14 - 0,1 * M * M = 14 - 0,1M^2.

MR = Omsætningen differensieret = -0,2M

Du ved så:

MR = MC:
2 + 1M = 0,2M
=>  2 = 1,2M
M = 1,6667

Sættes dette så ind i den oprindelige prisfunktion får du:

P = 14 - 0,1 * 1,6667 = 13,83333

Som er den optimale pris. Dette vil give virksomheden en omsætning på 13,8333 * 1,6667 = 23,055


Skriv et svar til: Global økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.