Fysik

Kræfter?

15. maj 2024 af CK3 - Niveau: B-niveau

Hvorfor kan Fres og Ftyngde blive lig med hinaden?


Newtons 2 lov siger Fres=m·a

X-retning: Fres=0?m·a_x=0

ax=0

I X-retningen er der ingen ydre kræft, da bevægelse kun påvirkes af tyngdekraften som virker i y-retningen, hvilket vi sige F_res som er den resulterende kræft er 0.

Y-retning: F_res=-Ftyngde=m·ay=-m·g ay=-g

Håber nogle kan hjælpe :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2024 af peter lind

Hvis legemet ikke bevæger sig i lodret retning må den totale kraft i y retningen være 0 og altså Fres=0. Der må altså være en anden kraft der er lige så stor men modsat retningen af tyngdekraften. Hvad denne kraft er kan jeg ikke udtale mig om, da du ikke har nævt noget om det fysiske system


Svar #2
15. maj 2024 af CK3

Super, tak :D


Skriv et svar til: Kræfter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.