Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

konklusion

14. december 2009 af weee - Niveau: A-niveau

Hej:)

Skal min konklusion indeholde min diskussion og vurdering, hvis jeg bliver bedt om at diskutere og vurdere i problemformuleringen.

Eller skal jeg kun skrive vurderingen?

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af Jigglypuff

I konklusionen plejer jeg normalt både at skrive vurdering og opsummering. Så hvis du har diskuteret i løbet af opgaven, så ville jeg opsummere på det.


Svar #2
14. december 2009 af weee

Tak;)


Brugbart svar (4)

Svar #3
15. december 2009 af Mads1980

En konklusion skal først og fremmest være et svar på din problemformulering. Man skal passe på at problemformuleringen ikke blot bliver en gengivelse af opgavens redegørelse og analyse.

Konklusionen er der hvor du kan træde frem og stille svaret på din opgaveformulering lidt skarpt op så der ingen tvivl er om hvad du har fundet frem til i din opgave. Når jeg skriver "lidt skarpt op" mener jeg at argumenter for og imod i en given problemstilling har du arbejdet med i selve opgaven. Konklusionen er der du skære klart igennem og konkludere.

alt efter opgavetype og fag, vil man også kunne komme med en perspektivering i konklusionen.

Et godt tips er at det skal give mening at springe direkte fra indledningen og til konklusionen i sin læsning. For stemmer din konklusion ikke overens med din problemformulering er der noget galt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2009 af backus

Hvis din problemformulering beder dig om at diskutere og vurdere, skal disse to elementer komme før din konklusion. De er jo så en del af problemstillingerne og skal behandles før din konklusion. Konklusionen skal jo samle op på hele opgaven, også din diskussion og vurdering og disse skal derfor ligge inden.

Jeg forstår godt din tvivl, da vurderinger ofte kommer efter eller i konklusionen, dog ikke når de er en del af problemformuleringen.

- - -

De bedste hilsner

Niels 


Svar #5
15. december 2009 af weee

Vil det sige at jeg kun skal skrive hvad jeg fandt frem til i min vurdering i konklusionen og undelade helt at skrive hvilke ting der peger for, og hvilke imod?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2009 af backus

Din problemformulering beder dig vel helt konkret om at diskutere et eller andet og vurdere noget andet. Det skal du gøre, ligesom du har gjort med din analyse og din redegørelse, hvis du er blevet bedt om det. Når du så laver din konklusion medtager du det hele. Hvad der peger for og imod tænker jeg ligger i din vurdering, så det skal blot konkluderes på i din konklusion.

- - -

De bedste hilsner

Niels 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2009 af hendesomharbrugforhjælp

Jeg sidder lige nu med samme problem så mange tak for svarene! :)

Dog kan jeg, mens jeg skriver, ikke se hvordan jeg skal undgå at komme til at skrive det samme bagefter i konklusionen.. Især når vi også har abstract, der skal skrives bagefter.. Disse tre afsnit minder utroligt meget om hinanden - og jeg har hørt gentagelser ikke er verdens bedste idé..

Hvordan kan man klart og tydeligt få adskilt disse tre afsnit?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2009 af backus

Abstract står for sig selv og skal indeholde hele opgaven og dets metoder opsummeret på 15-20 linier. Din vurdering/diskussion fokuserer på noget helt specifikt (en problemstilling), mens konklusionen samler op på alle dine problemstillinger. Så, ja, du nævner måske lidt af det samme i din konklusion, men du gør det bare på en anden måde, og derudover er din konklusion fyldt med andre elementer.

- - -

De bedste hilsner

Niels 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2009 af hendesomharbrugforhjælp

Super ! Det var meget brugbart, tak :)


Skriv et svar til: konklusion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.