Andre fag

Kemi A eller biologi A?

10. januar 2010 af Angelia (Slettet)

Hej ..
Da jeg snart skal opgradere fag, er jeg desværre meget i tvivl. Jeg kan ik lide min nuværende biologilærer, og han snakker så hurtigt, at jeg bliver nødt til at skrive nøgleord ned, og så gå hjem og læse om emnet for at følge med. Og da jeg sågar (næsten) intet forstår af det han siger, og jeg ikke er så aktiv mundtligt, får jeg selvfølgelig lorte karakter i biologi. - Men det er min primære grund til at jeg har sat biologi A som overvejelse. Og jeg tror sagtens, at jeg vil kunne læse på stoffet og være godt med igen fra 3.g.

Men hvordan er biologi A? Hvordan har i med det? Prøver? Afleveringer? Timer? Lektiemængde? Er den skriftlige eksamen forfærdelig?

Må dog indrømme at interessen mest er ved kemi. Og jeg får gode karakterer i faget, mit problem er bare, at folk har formået at skræmme mig ved faktisk at sige, at niveauet virkelig er forfærdeligt højt sammenlignet med kemi B, hvilket jeg har nu, og at selve skriftlig eksamen i kemi virkelig er en dræber.

Så vil ganske enkelt have jeres mening.

PS: nogle af jer vil sikkert have, jeg skal tale med min biologilærer om ovenstående problem, men da flertallet fra klassen har nævnt det for ham, og sagt, at det er et problem, og han intet gør ved det, orker jeg desværre ikke mere, især fordi, han virker så nonchalant til daglig ...

Værdsætter alle former for erfaringer og kommentarer, som jeg kan bruge til overvejelser af hvilket fag jeg skal hæve.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2010 af Jeppe101

Har ingen erfaring med hverken Kemi A eller Biologi A. Dog synes jeg du skal tænker over hvad du vil i fremtiden. Vil dine måske fremtidige uddannelse have enten Kemi A eller Biologi A som adgangskrav? Også selvfølgelig tage det fag denne uddannelse forlanger.

Men selvfølgelig kun hvis du kender din fremtidige uddannelse.


Svar #2
14. januar 2010 af Angelia (Slettet)

Hej Jeppe,

tak for dit svar! Desværre ved jeg ikke, hvad jeg skal være, og jeg tvivler stærkt på, at den uddannelse jeg vil vælge vil kræve et af fagene på højniveau. Desuden åbner min studieretning mange døre, så jeg står godt mht fag, det er karaktererne der er vigtigst. - så taget det i betragtning ved jeg ik, hvad jeg skal vælge. Og derfor kunne det være dejligt at høre fra erfarende mennesker.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2010 af Knotz

Mit indtryk er at Kemi A er langt mere omfattende end Biologi A simpel hent fordi du kommer ind på et mere kompliceret stofområde.
Når det er sagt så vil der altid være folk der brokker sig over eksaminerne osv, men hvis du er dygtig til faget er jeg ikke et øjeblik i tvivl om at den skriftlige eksamen nok også skal kunne klares. Det afhænger jo bare at hvor meget man ved.

Hvis jeg var dig, ville jeg vælge kemi, fordi det er surt at have et fag så mange timer som et a-niveau-fag nu engang er, hvis interessen ikke rigtig er der. Derudover vil det alligevel kræve en vis indsats for dig at få læst op i biologi, så selvom det nok er et lettere fag på a-niveau vil du nok ikke spare så meget arbejde på at vælge det.

Dog skal du nok overveje om dit snit kan tåle at få en crappy biologi-årskarakter hvis det nu ikke bliver udtrukket til eksamen...


Svar #4
16. januar 2010 af Angelia (Slettet)

Hej med dig,

mange tak for svar. Jeg har også tænkt meget på kemien, for det ville være besværligt at læse op på et fag, som jeg egentlig ikke interesserer mig for. Men samtidig virker det bare ikke nær så kompleks som kemi på A, så det var bare mere, om det kunne være besværet værd? (selvom jeg har set hvor mange timer, man skal have højniveau om ugen! + at vi kører med samme på fag B-niveau.)
Har du kemi på A? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2010 af ultralyd (Slettet)

Jeg har kemi på A og det er slet ikke så galt. Det er selvfølgelig mange afleveringer (vi har en for hver uge) og sys da os selv at skriftligt er svært men er så glad for jeg har valgt kemi på A!!!  Har 5 timer om ugen og det er faktisk nemmer end jeg havde forestillet mig (folk har altid sagt der er så meget)

Sys ikke du skal vælge biologi hvis det ikke interessere dig, så er kemi altså bedre.. desuden er det da også ligemeget om man ikke er så god til det skriftlige, altså man sidder jo bare sammen med dem man har time med og laver dem sammen


Svar #6
16. januar 2010 af Angelia (Slettet)

Med det skriftlige tænkte jeg på den skriftlige eksamen, som jeg har hørt skulle være en dræber :/.

Ellers er jeg glad for, at du kom med så konstruktivt et svar. Hælder meget til kemi nu i hvert fald :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2010 af ultralyd (Slettet)

Nu har jeg jo ikke så ikke været oppe til skriftlige eksamen endnu, men det tror jeg ikke det er.. altså for hver opgave tæller som 10 , det vil sige at hvis du regner de nemme først altså opgave a,b i hver af de 3 opgaver har du allerede 60 ., det sån vores lære siger vi skal gøre det.. :D


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. januar 2010 af karamellen2 (Slettet)

Jeg har personligt haft kemi på A-niveau i 3.g og ja, der var meget der skulle læres og en del af det var svært, men det er hjulpet mig rigtig meget sidenhen. Biologi A er ikke adgangskrav til (så vidt jeg ved) noget som helst, hvorimod mange naturvidenskabelige uddannelser kræver matematik på A, fysik B og kemi A eller omvendt med fysik A og kemi B..
Du skal selvfølgelig vælge det der interesserer dig, og ikke bekymre dig så meget om lektiemængden. Men jeg vil klart anbefale kemi på A, da det klart er det mest brugbare..


Skriv et svar til: Kemi A eller biologi A?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.