Studievalg og videregående studie

Hjælp til uddannelsesvalg

02. februar 2010 af hjælpmigaltid (Slettet)

Hej alle sammen!!!!
Jeg har brug for jeres mening til min uddannelsesvalg. Jeg går i 10. klasse nu, og til næste år vil jeg meget gerne på gymnasiet. Da jeg er bagud med 2 år, så har jeg overvejet at tage hf, fordi det er kort, men min vejleder og mange andre siger, at det bliver svært og meget hårdt på hf. Min vejleder siger, at det kan være bedre for mig, hvis jeg tager htx, fordi jeg har høje karakterer i de naturvidenskabelige fag. Men samtidig er jeg også bange for at der er for mange drenge og få piger på htx . Så hvad synes i jeg skal vælge til næste år??????? og tak.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2010 af Zenin (Slettet)

Hvorfor mener de at  HF skule være hårdt? Gymnasiet er er helt sikker en del hårde end HF.

HF virker som en godt valg, og det tager kun 2 år , og der er faktisk en del naturfag. Du skal have naturfag  (kemi,biologi & geografi) som du afslutter første år. På andet år kan du vælge, biologi og kemi på højere niveau ( B niveau) og iøvrigt også fysik (c niveau). Det gode ved HF er det er rimelig nemt at få et godt gennemsnit, b.la fordi du i høj grad kan vælge de fag du kan lide og du har ikke særlig mange tvungne fag på højt niveau. Ulemper er dog at man på HF, ikke kan vælge ret mange fag på A niveau, derfor kommer det lidt an på hvilken uddannelse du vil ind på. Du kan dog altid supplere bagefter.

Men ved du hvilken uddannelse du vil ind på? For det har en stor betydning omkring hvad er vil være bedst.

Ang htx så ved jeg ikke så meget om omkring fordelingen af drenge og piger, det må en HTX´er svare på. Men på HF er der lidt flere piger end drenge.


Svar #2
03. februar 2010 af hjælpmigaltid (Slettet)

Tak for dit gode svar....jeg vil være tandlæge, og det kræver nogle fag på A og B niveau, det er også en af de grunde, at jeg er i tvivl.....men som du siger, kan man altid supplere det bagefter.  : ) 


Skriv et svar til: Hjælp til uddannelsesvalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.