Teknologi

Styrkeberegning

14. februar 2010 af gcfreak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et problem

Jeg har et stykke rør, som jeg har regnet ud til, kan tåle 227.777MPa, når det bliver bøjet.

Jeg har så fået stillet et krav til den skal kunne klare til at blive bøjet med en kraft på 500N hvordan finder jeg så ud af hvor mange MPa, 500Newton er ?

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. april 2010 af mathon

                   Pa kan ikke omregnes direkte til N
men

                   F = p·A

                   A = F/p = (500 N)/(227.777·106 N/m2) ≈ 1,8·10-6 m2 = 1,8 mm2

Arealet, som de 500 N skal virke på, skal være mindst 1,8 mm2


Skriv et svar til: Styrkeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.