Dansk Historieopgave

NORDIRLAND?! HJÆLP :-(

09. marts 2010 af chetaah (Slettet)

Jeg skal skrive en DSO omkring Irland, hvor jeg blandt andet skal redegøre for ''Den Nordirske Borgerkrig''. Når jeg søger på dette på Google osv. kommer der mange sider, artikler osv. op. Jeg ville derfor hører om nogen af jer har et forslag til en disposition til denne opgave. Altså en slags opstilling med underpunkter for ''Den Nordirske Borgerkrig'' 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2010 af Pettson

Glem ikke at søge information i bøger!
Her er først en hurtig introduktion, så to bøger, der sikkert bedre passer til gymnasieniveau, og til sidst ... hele to kildesamlinger.

Simonsen, Kjartan, f. 1942
Nordirland - mellem terror og håb
Emne: historie ; konflikter ; politiske forhold ; 1900-1999 ; Irland ; Nordirland
Om 25 års terror, konfliktens baggrund, Irlands frihedskamp, det delte Irland, borgerkrigen, baggrunden for fredshåbet samt perspektiver for fred i Nordirland. Tidstavle
BOG: 1. udgave, 1. oplag. Gyldendal, 1996. (Det 20. årh.s historie)
redigeret af Niels Holm Svendsen, billedredaktion: Kjartan Simonsen
48 sider, illustreret
Opstilling i folkebiblioteker: 93.8
Biblioteket anbefaler: Fra 14 år
Hertil findes videokassette
ISBN: 87-00-19906-0

Lütken, Bo
Irlands historie : fra hellig ø til velfærdsstat
Emne: historie ; konflikter ; politiske forhold ; Irland ; Nordirland
Fremstilling af mere end 1500 års irsk historie, med hovedvægt på de sidste 150 år og fokus på konflikten mellem katolikker og protestanter
BOG: 1. udgave, 1. oplag. Gyldendal Uddannelse, 2002
kort: John Fowlie
128 sider, illustreret (nogle i farver)
Form: undervisningsmaterialer
Opstilling i folkebiblioteker: 93.8
Med litteraturhenvisninger og internetadresser
ISBN: 87-00-46030-3

Rasmussen, Kai, f. 1948
Irland - fra Påskeoprør til Påskeaftale
Emne: konflikter ; politiske forhold ; fredsaftaler ; fredsforhandlinger ; historie ; 1900-1999 ; Irland ; Nordirland
Indhold: Den irske konflikt ; Irlands befolkning ; Det irske spørgsmål ; Påskeoprøret 1916 ; Den irske borgerkrig 1922-1924 ; Den irske Fristat ; På vej mod velfærdsstaten 1949-1973 ; Fra kaos til keltisk tiger 1973-2000 ; Dannelsen af Nordirland 1900-1922 ; Unionismens storhedstid 1922-1940 ; Fra krig til velfærdsreform 1940-1966 ; Starten på The Troubles ; The Troubles 1970-1998 ; Fred i Nordirland?
BOG: 1. udgave, 1. oplag. Frydenlund, 2001. (Det 20. århundredes historie)
111 sider, illustreret
Form: undervisningsmaterialer
Målgruppe: for gymnasiet ; for hf ; for hhx
Opstilling i folkebiblioteker: 93.8
Beregnet til historieundervisningen i gymnasiet, hf og hhx
Hertil findes supplerende materiale på internet
ISBN: 87-7887-097-6

Det nordirske dilemma
Palle Qvist
Emne: kildesamlinger
BOG: Gyldendal, 1977. (Historiske kilder)
100 sider
Opstilling i folkebiblioteker: 93.8
Omslagstitel: Det nordirske problem
Supplerende læsning: side 97
ISBN: 87-01-68931-2

Nordirland - en konflikt og dens baggrund
Kjartan Simonsen, f. 1942
Emne: kildesamlinger
Nordirlands historiske udvikling fra 1921 og frem til konflikten i begyndelsen af 1970'erne : kildesamling
BOG: Gyldendal, 1975. (Historiske problemstillinger)
123 sider, illustreret
Opstilling i folkebiblioteker: 93.8
Biblioteket anbefaler: Fra 15 år
Hertil findes dias
Litteraturhenvisninger
ISBN: 87-00-90722-7

Ovenstående er funder via bibliotek.dk (vælg 'Avanceret søgning'):
Du søgte på: emneord=nordirland og emneord=historie og sprog=dansk og materiale=faglitteratur


Skriv et svar til: NORDIRLAND?! HJÆLP :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.