Samfundsfag

EU

18. februar 2005 af svinesen (Slettet)
Hej.
jeg kunne godt tænke mig DIT bud om :

1) 5 gode ting ved EU

2) 5 dårlige ting ved EU

tak på forhånd ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2005 af Mybber (Slettet)

EU lukker mindre rige lande ude af det velfungerende samarbejde der findes i mellem de rigere lande. Og vi gør det meget svært for fattige lande at flytte sig, de kan ikke komme frem eller tilbage når EU faldbyder alle de ting de fattige lande har brug for til latterligt lave priser. En mand der har 3 køer, vil aldrig kunne slæge sin mælk ligeså billigt som det overskuds mælkepulver EU sælger. På den måde går de små forretninger ned før de får en chance for at komme igang.

Svar #2
19. februar 2005 af svinesen (Slettet)

Ej er der slet ingen der gider at svarer jeg skal have lavet en statestik over det kom nu det ville være mig meget til hjælp i kan bare nøjes med at skrive noget godt om EU og noget dårligt

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2005 af weboxdk (Slettet)

Jeg er selv føderalist.. så kan kun se gode ting ved EU

1) EU er med til at skabe stabilitet (minus krig) og vækst i og mellem medlemslandene.

2) Med til at skabe at ekstremister ikke kommer til og kontrolere landene i at de handler "korrekt". Hvis et nazistisk parti kom til landsparlamentet i tyskland og fik regeringsmagt er der en meget stor sandsyndlighed for at EU vil gribe ind.. og de vil også sørge for f.eks. at man ikke undertrykker minoriteter.. Der findes en del russere i ukraine (mener jeg) og en af grudene til de ikke bliver undertrykt skyldes EU.

3) EU er også med til at fremskynde en demokratiseringsproces i f.eks. Tyrkiet da de gerne vil være medlem af EU og overvåger dem om de overholder menneskerettighederne.

4) EU er nu også med til at skabe stabilitet i Kosova med styrket (dog ikke så mange)

5) EU er også med til at der er nemmere at handle mellem medlemslandene og ikke gør forkel på folk når f.eks. en dansker starter virksomhed i Italien..


dårlige ting ved EU

1) Demokratisk underskud.. EU kommisionen har den formelle intiativsret.. og parlamentet har ikke så meget og sige (dog har de fået mere betydning op gennem årene).. Men hvis det var op til mig skulle kommisionen også være folkevalgt og have en EU-parlamentets godkendelse..altså at EU-kommisionen biver en slags EU-regering..

2) Jeg synes også at det er dårligt at EU at de ikke har en større militær styrke og kapacitet.. Kunne godt tænke mig at EU blev lige så stærk som USA.. da USA ikke vil være verdens politibetejente.. EU har nemlig en række andre værdier end USA...

3)Jeg synes også at det er dårligt at der findes "b-medlemmer" af EU.. altså ligesom DK, Sverige etc.. som f.eks. ikke er med i Euroen.. og DK har også de 4 forbehold.. Enden er man fuldt medlem ellers er man ikke..

4) Ikke kun med militærstyrke skal EU spille udenrigspolitik.. men EU skal også være med til at skabe fred i andre lande UDEN for EU..altså spille en større udenrigspolitisk rolle..

5) Synes at det er dårlig at det ikke er Eurpas Forenede Stater som vi lever uder..jeg vil have en konføderation.. hvor kun det er de overordede rammer som bliver bestemt af EU-parlamentet..

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2005 af mullerouge (Slettet)

Jeg er enig med #1 og #2 i ulemperne, dog ønsker jeg ikke at se en konføderation.
Min største kritik er toldmurene og den distance der er mellem befolkningen i medlemslandene og beslutningstagerne i EU.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2005 af Rasmus.p (Slettet)

Dårlige
1)Demokratisk underskud.Til tider dårlige kandidater til kommisionen
2)Mangel på gennemsigtighed
3)Landbrugsstøtten. Skader de u-landene og holder dem fast. Fx er EU-sukker meget billigere end af tilsvarende sukker fra afrika
4)Toldunioen. Gør ting dyrer for europærer og holder u lande nede.
5)Forordninger. Decentenralisering er altid bedre og nationale administrationer vil til hver en tid kunne vurderer bedre hvad et given lands behov er

Gode ting:
1)Det indre marked. åbne grænser. Giver gode økonomiske muligheder indenfor unionen (og tyrkiet som er med i told-unionen)
2)fællesstandarter.
3)At man i den nye traktat ikke stiler mod en konføderation som i Rom traktaten
4)Solidaritet er grundlæggende i unionen (ses bla. i kraft a optagelsesrunden)
5)garant for menneskerettigheder, økonomisk ansvarlighed, ligestilling, demokrati, fred etc.

Skriv et svar til: EU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.