Andre fag

Opstarte egen virksomhed

21. marts 2010 af Banan1 (Slettet)

Hej!

Jeg har i den sidste tid haft lyst til at starte min egen virksomhed, at eje noget, at have noget i mit navn. Det føles helt som et behov, kender i det?

Nå men så ville jeg høre om i ved hvordan man kommer i gang med sådan noget? skal man have en uddannelse??

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2010 af natasjah (Slettet)

Hej

Man behøver ikke rigtigt en uddannelse for at starte man skal blot vide hvad det går ud på og du skal vide hvilke regler der gælder alt efter hvilen varer du vil handle med. måske skal du have patent ? måske skal du importere varer `? osv.

jeg har oprettet en forening og det er næsten det samme som at starte en virksomhed, med hensyn til tilmelding, VCR nr. oprettelse af konto, hjemmeside ?. men det bedste ved at starte en virksomhed er nok at have en (god ) kapital.

hvis du ingen uddannelse har kan du også blive tilbudt regnskabskursus således du kan styre din økonomi, hvilet er vigtigt så kan du nemlig spare på det område i stedet for at lønne en revisor.

du kan se mere på

http://www.startvaekst.dk/
 

ellers er du velkommen til at spørger om mere så skal jeg se om min begrænsede viden kan hjælpe.


Svar #2
21. marts 2010 af Banan1 (Slettet)

tak for svar natasjah! :)

jeg har også engang været med til at oprette en forening, så ved da lidt om det hvis du siger at det næsten er det samme.

hvad mener du med ''men det bedste ved at starte en virksomhed er nok at have en (god ) kapital'' - kan man ikke starte fra bunden af?

altså bliver student til sommer, så nej har ingen uddannelse endnu. hvordan bliver man tilbudt et regnskabskursus?

kigger lige nærmere på siden..


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af klotte (Slettet)

her er en fed hjemmeside hvor iværksættere hjælper andre iværksættere med deres ide , økonomi , virksomhedsplan eller andet.

Den kan du få rigtig meget glæde af at følge med i.

held og lykke

Klotte


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. marts 2010 af natasjah (Slettet)

[Klotte hvor er hjemmesiden]

[banan1] hvilken uddannelse er færdig med til sommer ? det jeg mener er at, man har en bedre mulighed for at starte med mange penge fra starten så man ikke altid skal begrænse sig. men jo man kan også starte i det meget små. jeg kender en fra hg der er startet med 50. kr han har udviklet en computer pude som han vil sælge til forretningerne, jeg har ikke kontakt med ham mere men jeg kan forstille mig at det kommer til at blive godt. jeg har læst om multimillionære der har starte med at lægge en annonce ud på nettet hvor han var alene, han søgte rengøring. og han ville have 100 kr for at gør rent. efter han havde arbejdet i et stykke tid, søgte han en der kunne gøre rent for ham, hvor han tilbød denne person 70 kr så fik han en ansat til at gør rent hvor han fik de 100 kr også betalte han sin medarbejder 70 og de 30 kr han havde sparede han op og når han følte det blev det samme i længden startede han med at sælge æg- han har to huse og han er selvfølgelig ikke fra dk men han er fra England sådan som jeg husker det. han har købt 2 huse pga. den måde han driver forretning på han var omkring de 10 eller 11 år. :D

sådan som jeg har fået tilbudt et regnskabskursus er ved at spørger kontakter som man for tilknyttet, når man opretter sin forening. man kan også søge dem på nettet. men de er meget dyre på nettet, det vil koste dig under 100 kr hvis du kan finde en kontakt der kan hjælpe dig med at finde et sted d kan tage et kursus.


Svar #5
21. marts 2010 af Banan1 (Slettet)

det lyder godt, men du glemte vist linket? :)


Svar #6
21. marts 2010 af Banan1 (Slettet)

det er stx. jeg har lige pt. 19,16 kr. på min konto - så jeg må starte fra bunden af hvis det overhovedet bliver til noget.

lyder godt med dine eksempler, man bliver helt motiveret! :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. marts 2010 af natasjah (Slettet)

[Banan]

hvis du har viljen ved jeg der er stor mulighed for at du kan klare det du skal bar huske tålmodigheden til tider og at der kan komme nederlag ellers så skal du nok klare den.

det havde været en større fordel for dig at tage HHx, da der tales meget om virksomhedsstyring og markedsstrategi og markedsresearch, men du kan sagtens låne bøger om afsætning og virksomhedsøkonomi på biblioteket. så vil du være bedre rustet.


Svar #8
21. marts 2010 af Banan1 (Slettet)

tak for dine råd :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2010 af natasjah (Slettet)

<3


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. marts 2010 af klotte (Slettet)

ups- er tilbage igen - den hedder amino.dk og er startet af Martin thorborg- hvis nyhedsbrev du også kunne have glæde af at abonnerer på.

Det vanskelige ved at starte egen virksomhed er at virksomheden har brug for noget forskelligt i forskellige faser.

Læs mere på amino


Svar #11
22. marts 2010 af Banan1 (Slettet)

Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Det var nok alligevel en smule mere betryggende med en egenkapital på mere end 20 kr...

Har du i det hele taget en idé? Jeg vil ikke kende ideen blot vide, om du har en, og om det i så fald er en, der kan realiseres for relativt få midler. 

I øvrigt er det en god idé at have styr på budgetstyring, skatte- og momsregler etc. I det hele taget er det fornuftigt at sætte sig ind i en hel masse regler for små, nystartede virksomheder, så du ikke bliver overrasket lige pludselig.

Men det kommer naturligvis helt an på, hvad du vil lave, og hvordan du vil gøre det.

Jeg tvivler desuden på, at en uddannelse for HHX gør, at nogen bliver i stand til at styre en virksomhed. Ikke mere end alle andre hurtigt kan læse op i hvert fald.


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. marts 2010 af natasjah (Slettet)

HHX - giver en mulighed for at lære at kommunikere man får en masse gode fif til hvordan man kan gøre det læreren forklare ud fra egen oplevelse. samt der vil altid være materialer man ikke vil kunne skaffe på biblioteket.

derudover lære man om kommunikation blandt virksomheder. så det vil nok tag 2 år og lære det hele op hvis man skal lære om markedsstrategi og markedsanalyse, spørger skemaer osv. det kræver jo tid. ?


Skriv et svar til: Opstarte egen virksomhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.