Studievalg og videregående studie

Sociologi(KU)

28. marts 2010 af Djemba (Slettet)

Jeg har et afklaringsspørgsmål angående om muligheden for at blive optaget på Sociologi-studiet på KU(her til september) http://studier.ku.dk/adgangskrav/sociologi/

Specifikke adgangskrav er dansk A, engelsk B, matematik B samt enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B. Alle fag skal være bestået.

Her kommer mit spørgsmål så, er det de overstående fag som skal være bestået? Eller er det alle fag. I disse fag har jeg kun 10-taller og 12-taller. men mit problem er at jeg dumpede naturfagpakken, fik 00.

Er jeg så udelukket for at kunne komme ind?

Jeg er i gang med at suplere med matematik B på et aftenhold og kan på ingen måde overskue også at skulle tage naturfagpakken.

Måske man kunne overtale sit gamle studiested, til at lave min naturfagkarakter om til et 2-tal:=)

Hvor står jeg?

(Mit øjeblikkelige snit ligger på 10.1)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2010 af Roman Garcia

Du kan i hvert fald ikke overtale dit studiested til at lave en karakter om. Karakteren skal jo være et udtryk for din præstation, og hvis de kunne lave den om, ville det jo ikke være et udtryk for din eksamenspræstation.

Du kan supplere faget op i løbet af sommerferien, og du kan søge ind på forudsætning af, at du består.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2010 af DennisDeH (Slettet)

Det er kun de ovenstående fag der skal være bestået (står der faktisk direkte;) ). Du vil nok ikke have noget problem med at blive optaget efter en supplering af matematik B. Adgangskvotienten på sociologi er så vidt jeg ved lav, eller bare 02.


Svar #3
29. marts 2010 af Djemba (Slettet)

@Roman

Det er selvfølgelig en joke, hvorfor du ikke behøver at svare på netop den del, men jeg kan forstå på dig - i modstætningen til Dennis at jeg altså er udelukket?

@Dennis

Det er også, hvad jeg kan læse mig frem til, men blev lidt i tvivl. Afgangskravet var sidste år i øvrigt på 9.5)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2010 af lexibexi

du kan sagtens ansøgt med din nuværende fagpakke, når du nu supplerer med matemarik b. ud over de specifikke adgangskrav (det du har beskrevet som "de ovenstående fag") er det kun dit gennemsnit der tæller. det er altså irrelevant om du har dumpet et eller flere af de andre fag. og hvis de skulle være dumpet ville du kunne tage dem om på VUC, dog uden at de nye karakterer ville influere på dit gennemsnit, men alene for at du så kunne opfylde de specifikke adgangskrav.


Svar #5
29. marts 2010 af Djemba (Slettet)

ud over de specifikke adgangskrav (det du har beskrevet som "de ovenstående fag") er det kun dit gennemsnit der tæller. det er altså irrelevant om du har dumpet et eller flere af de andre fag. og hvis de skulle være dumpet ville du kunne tage dem om på VUC, dog uden at de nye karakterer ville influere på dit gennemsnit, men alene for at du så kunne opfylde de specifikke adgangskrav.

Perfekt, det var også, hvad jeg håbede på. Jeg kan ikke lige overskue en sommerferie med naturfagpakken.

Faktisk er min HF-eksamen ikke lukket, da jeg ikke gik op til matematik B-eksamen, netop fordi jeg var bange for at ødelægge mit snit og jeg alligevel havde besluttet mig for et sabbat-år.

Nu kan jeg så koncentrere mig om matematiken, uden at tænke på kemiske reaktion, fotosyntese og alt det, der, argh.


Svar #6
29. marts 2010 af Djemba (Slettet)

Jeg kan vel stadig gange snittet, ikke sandt? Er det ikke 1.08 man kan gange det med?


Brugbart svar (2)

Svar #7
10. april 2010 af wh00p (Slettet)

Djemba > Hvis du har svært ved matematik bør du overveje om sociologi er det rigtige studium for dig og om du ikke skulle vælge fx. antropologi eller etnologi i stedet. På sociologi benytter man sig rigtigt meget af kvantitativ metode, hvilket betyder at du kommer til at skulle lave rigtigt meget statistik og sandsynlighedsregning. Det er mit indtryk at mange ikke er klar over dette og bliver overrasket når de finder ud af sociologistudiet ikke bare er tekster og teorier (som fx filosofi).

Det er ikke for at tale dig fra sociologi, da jeg selv også interesserer mig for dette, men hvis du har meget svært ved matematik er fx. antropologi bedre for dig. Der bruger de stort set kun kvalitativ metode (dvs. interviews mm.) og det er derfor ikke så matematisk tungt.


Svar #8
10. april 2010 af Djemba (Slettet)

Mange tak for svaret.

Jeg har svært ved matematik, det må jeg indrømme. Foruden det ikke har min interesse, så er jeg bare ikke stærk på det område.

Jeg har det egentlig nogenlunde med tal, forstået den måde, hvis man skal regne sig frem til ting i hverdagen og læse ting ud af undersøgelser.

Problemet kommer når man skal finde tagenter, areal osv.  Jeg ved ikke, om du forstår, hvor jeg vil hen med det?

Nu ved jeg ikke, hvad etnologi er, men det vil jeg undersøge.

Mit problem er at sociologi umiddelbart lyder meget mere som mig, end antropologi gør det.


Svar #9
10. april 2010 af Djemba (Slettet)

Jeg laver snart en tråd om netop mit valg, fordi jeg har svært ved at vælge i mellem ting som statskundskab, antropologi og sociologi. Og måske også etnologi:)

Håber på nogle gode råd der, fra folk som netop dig.


Brugbart svar (2)

Svar #10
10. april 2010 af wh00p (Slettet)

 Det er heller ikke for at skræmme dig fra vid og sans, men der er rigtigt meget kvantitativ metode på sociologi. Det med at regne sig frem til ting i hverdagen er nok ikke noget du rigtigt kan bruge. Regneteknisk er det heller ikke så krævende, da man har nogle gode programmer som SPSS til at regne for sig. Det er dog vigtigt at du forstår formlerne, hvad de betyder og fortæller dig og kan differentiere mellem hvornår du skal bruge hvilken. På b-niveau mat stifter man, så vidt jeg husker, bekendtskab med lidt statistik og sandsynlighedsregning, og det fortsættes så på sociologistudiet.


Svar #11
10. april 2010 af Djemba (Slettet)

Du skal være velkommen til at kigge ind min (ny)oprettede tråd.

Ved godt at du ikke har nogen interesse i at skræmme mig, og værdsætter at du giver dig tid til at sætte mig lidt mere ind i tingene.

Heldigvis har jeg stadig noget tid til at beslutte mig, det får jeg også brug for.


Skriv et svar til: Sociologi(KU)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.