Kemi

ph

05. april 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at


4) Beregn pH:

a) i en 0,0673 M NaHSO3-opløsning
b) denne opløsning fortyndes ved at afpipettere 15 mL over i en 200 mL målekolbe, som fyldes med demineraliseret vand. Beregn pH i den fortyndede opløsning
 

er det denne formel jeg skal bruge

2 * v * c = v * c

2. - log ( ph )

ligger koncentrtionen i parentesen

er det det rigtig formel jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af mathon

a)
            HSO3- er en svag syre da, pKs = 6,91

            pH = 0,5·(pKs - log(cs)) = 0,5·(6,91 - log(0,0673)) = 4,04

            [H3O+] = 10-pH = 10-4,04 = 9,01·10-5  M

efter fortynding:

            [H3O+] = (15/200)·(9,01·10-5 M) = 6,82·10-6 M

            pH = -log(6,82·10-6) = 5,15


Svar #2
05. april 2010 af msn88 (Slettet)

aha ok , men hvor kommer den der ,5 fra?

hvordan vidste du , man skulle brug denne formel , er det fordi der står beregn ph i den fortyndede opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2010 af mathon

    standardformel for beregning af pH for en vandopløst svag syre   (4<pKs<10)


Skriv et svar til: ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.