Samfundsfag

Danmark og finanskrisen

10. april 2010 af Tinski (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle sammen,

Jeg skal skrive en aflevering i samfundsfag om 'Danmark og finanskrisen'. Opgaven lyder på følgende:

1. Undersøg, hvad der af materialet kan udledes om finanskrisen.
2. Diskuter, hvordan den danske økonomi bedst sikres i den nuværende økonomiske krise.
 

I det vedlagte dokument, kan i se de forskellige bilag (materialer). Er der nogle, som gider, at forklare hvad man kan udlede om finanskrisen og skrive nogle stikord om diskussions-spørgsmålet eller i det hele taget om selve afleveringen?

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Danmark og finanskrisen.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af morten79 (Slettet)

Det er altid lidt nemmere at hjælpe dig hvis du først selv prøver at skrive noget, så man ligesom kan se hvor du er. Når det er sagt, i forhold til spørgsmål 1 så er det i de 4 grafer interessant at se på hvorledes kurverne ser ud lige op til det drastiske fald. Det du evt kan påvise at f.eks. renten har været skruet urealistisk højt op i forhold til f.eks. landenes reelle BNP.


Svar #2
11. april 2010 af Tinski (Slettet)

 #1 ja, men hvad betyder det for samfundet, når renten er høj, mens BNP'en er lav? 

Jeg har skrevet noget.. men jeg ved ikke hvor vidt det er rigtigt.. Altså i bilag 1 ser vi USA's rente, hvor den efter at være steget drastisk i 2008 også falder drastisk.. men jeg forstår ikke hvorfor den steg så meget..

Til bilag 2 har jeg skrevet noget med at værdien af de anvendte råstoffer samt evt. statstilskud har været langt højere end værdien af Danmarks samlede produktion af varer --> den samlede produktion substraheres med de anvendte råstoffer = BNP-væksten. Udbuddet i Danmark sænkes -->  vi har ikke længere den samme mængde likviditet til rådighed, hvilket er vigtigt for, at firmaerne skal overleve og være med til at få Danmarks produktion til at stige. Men hvad kan man ellers sige?

Bilag 3: Jeg har sammenlignet landene og dk er et af de eneste lande, som fra start har haft et overskud på de offentlige finanser.. hvilket kan tyde på at dk måske er ved at udvikle sig fra den universelle velfærdssamfund til den residuale.. men ved ikke helt ?

og bilag 4 forstår jeg ikke helt.. hjælp :?


Skriv et svar til: Danmark og finanskrisen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.