Kemi

pH

11. maj 2010 af Pools (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har en Na2HPO4 0.29M opløsning. til denne tilføjes en opløsning af 100mL 0.1 M HCl. pH skal beregnes.
Hva gør jeg ? :S


Svar #1
11. maj 2010 af Pools (Slettet)

nogen der kan hjælpe. Føler at opgaven er rigtig simpel, men sidder simpelthan bare fast


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2010 af jens07 (Slettet)

.


Svar #3
11. maj 2010 af Pools (Slettet)

Hvilken pKs skal jeg smide ind der ? HCl er jo en stærk syre, så den formel kan jo ikk bruge for HCl. Skal jeg trække de to koncentrationer fra hinanden ?


Svar #4
12. maj 2010 af Pools (Slettet)

nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2010 af mathon

             ...du har ikke opgivet volumen på din 0,29 molære Na2HPO4-opløsning


Svar #6
12. maj 2010 af Pools (Slettet)

den er 100mL


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2010 af mathon

efter tilførsel af HCl                  HPO42-   +  H3O+  <--->  PO43-  +  H2O
stofmængder i mol:                 0,019                                 0,01
 

pufferligningen giver:

                                   pH = pKs + log(nb/ns)

                                   pH = 12,67 + log(0,01/0,019) = 12,4


Svar #8
12. maj 2010 af Pools (Slettet)

facitlisten siger dog at pH skal være 7.2 :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2010 af mathon

korrektion til #7

det var mig, der sov
og tænkte base
men skrev H3O+:

efter tilførsel af HCl                  HPO42-   +  H3O+  <--->  H2PO4-  +  H2O
stofmængder i mol:                 0,019                              0,01                                  
 

pufferligningen giver:

                                   pH = pKs + log(nb/ns)

                                   pH = 7,21 + log(0,019/0,01) = 7,49


Svar #10
12. maj 2010 af Pools (Slettet)

mange tak for hjælpen :)

20 g af en ikke-elektrolyt vil, når den er opløst i 1000 g vand, giver anledning til en frysepunktssænkning på 0,372 °C. Opløsningens densitet kan sættes til 1,00 g mL–1.

a) Beregn det opløste stofs molale koncentration.

Er det også noget du kan hjælpe med ? Ved slet ikk hvor jeg skal starte


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2010 af mathon

frysepunktsænkning
for vandopløst
ikke polært stof:

                                  ΔTF = (1,86 K·kg·mol-1)·m

                                  m = ΔTF/(1,86 K·kg·mol-1)

                                  m = (0,372 °K)/(1,86 K·kg·mol-1)  = 0,2 mol/kg

...........

hvor
     m er opløsningens molalitet

                    


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.