Studievalg og videregående studie

Dumpet eller bestået?

22. maj 2010 af hyn1000 (Slettet)

Hvis man har fået 00 til eksamen i et C-fag, men samtidig en årskarakterer på 4 i det pågældende fag, har man så dumpet eller bestået? Da begge karakterer vægter med én, bliver snittet jo 2 (altså grænsen for at bestå).


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2010 af Jakobrs (Slettet)

Jeg er ret sikker på man så har bestået. Men jer er  ikke 100% sikker.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2010 af lexibexi

man er bestået :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2010 af Neeluh (Slettet)

Er man så også bestået hvis man f.eks. har fået 00 i årskarakter i skriftlig matematik og man så går op og får 4 i sin skriftlig matematik eksamen??


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. maj 2010 af CillehXD (Slettet)

#3
Er man så også bestået hvis man f.eks. har fået 00 i årskarakter i skriftlig matematik og man så går op og får 4 i sin skriftlig matematik eksamen??

Det er jo det samme.. Årskarakteren tæller 0,5 og eksamenskarakteren tæller 1 .. 

Så egentligt tæller din 00 kun 0,5 og dit 4 tal tæller for  1 .. Det gør det i hvertfald i mundtlig matematik på hhx. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2010 af AMelev

Det kommer lidt an på fag & niveau.
Hvis C-faget kun har mdtl. karakter, er 4 i årskarakter (vægt 1) og 00 i eksamen (vægt 1) bestået med 2.

Til #3&4  Det er ikke det samme, om det er den mdtl. årskarakter eller eksamenskarakteren, der er 00 hhv. 4. Det er IKKE skr. og/eller mdtl, der skal bestås (hver for sig), men FAGET.

I visse fag (i hvert fald på STX) gives der både en mundtlig og en skriftlig årskarakter, men der er kun mundtlig eksamen - det gælder fx MaC, KeB, FyB og 2.spB.
Der hvor der er både skr. og mdt. karakter, vægtes de hver med halvdelen af niveauets vægt, mens den "enestående" eksamen vægtes med hele niveauets vægt.

Reglen er, at det er det vejede gennemsnit af årskarakterer og eksamenskarakter, der afgør, om faget er bestået. Dvs. sum af (vægt*karakter)/sum af vægte.

Eks. 1 
4 i mdt. årskarakter, 00 i skr. årskarakter og 00 i eksamen:
(0.5*4 + 0.5*00 + 1*00)/(0.5+0.5+1) = 2/2 = 1 ikke bestået

Eks. 2 
00 i mdt. årskarakter, 00 i skr. årskarakter og 4 i eksamen:
(0.5*00 + 0.5*00 + 1*4)/(0.5+0.5+1) = 4/2 = 2 bestået

Hvis fag&niveau (En B, MaB og alle A undtagen hi) kan udtrækkes med både skriftlig og mundtlig eksamen, vil vægtene være ens, og det vægtede gennemsnit vil så være et simpelt gennemsnit af karaktererne. I det tilfælde ville alle kombinationer af 00, 00 og 4 være Ikke bestået, idet 4/3 < 2.


Skriv et svar til: Dumpet eller bestået?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.