Kemi

pH

15. marts 2005 af migmig (Slettet)
når man skal beregne pH-værdien til H3O, skal man sige -log til talværdien af H3O.

hvad er talværdien, og hvordan kan jeg finde ud af det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2005 af frodo (Slettet)

pH=-log[H3O+]

altså logaritmen til koncentrationen af H3O+ med omvendt fortegn. Den kan du finde v.h.a forskellige metoder, der er forskellig alt efter syrestyrken.

Svar #2
15. marts 2005 af migmig (Slettet)

jeg forstår ike hvad talværdien er.
så kan du komme med et eks.?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2005 af frodo (Slettet)

hvis du har en 0,1M opløsning af HCl i vand, fås flg reaktion:

HCl + H20 --> H3O+ + Cl-

HCl er en stærk syre, der vil porotlysere (/så godt som) fuldstændigt, hvorfor [H3O+]=c(HCl)=0,1M, og pH=-log0,1=1

eddikesyre derimod protolyserer kun delvist i vandig opløsning:

CH3COOH + H2O <--> CH3COO- + H3O+

og her må man ty til andre metoder, der først hører hjemme på højere niveau end obligatorisk.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2005 af frodo (Slettet)

så med talværdien menes blot, at man ikke tager logaritmen til enheden.

[H3O+]=0,1M => pH=-log([H3O+]/M)=-log(0,1)

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.