Studievalg og videregående studie

Socialrådgiver eller Pædagog?

23. juni 2010 af aidan123 (Slettet)

Hej

Jeg står i en rigtig svær sitation. jeg har været til åbent hus, læst om socialrådgiveruddannelsen og pædagoguddannelsen. Jeg intressere mig for de begge uddannelse, men jeg ved ikke hvilke af dem jeg skal prioritere først. Jeg har altid villet hjælpe mennesker og jeg har en vis interesse for mennesker med sociale problemer, især børn og unge med sociale/fysiske problemer eller egentlig bare generelt. Som pædagog kan man specialisere sig indefor sociale problemer men socialrådgivere indgår også dette i deres arbejde. og de tager begge to 3 og et halvt år. Det er virkelig svært!!!??? Og det værste er at jeg ved så meget om uddannelsernes opbygning.

Elsker også børn, men jeg gider ikke at arbejde i en børnehave eller vuggestue. Men pædagog er en meget bred uddannelse, hvilket socialrådgiver også er.

Jeg vil ha en uddannelse med mange fremtidsmuligheder, gode jobmuligheder, og et job der også kan give plads til ens privatliv. og kan give job i udlandet. desuden en uddannelse med godt studiemiljø og god vejledning. Jeg håber heller ikke at studiet bliver for hårdt mentalt, self skal der arbejdes, men heller ikke så det kan nå det niveau at det kan  blive overstresset.

Jeg er meget omsorgsfuld, og når folk spørg mig til råds, så snakker jeg løs. Elsker at hjælpe andre. Jeg har en samfundsfaglig studieretning fra mit gymnasium. Og mit snit ligger på omkring 7 (nye karakterskala). Jeg har ikke haft psykologi på gymnasiet.

Hvad synes i lyder, som om passer mig bedst? Pædagoguddannelsen (socialpædagog) eller socialrådgiver?

Please hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Ærligt talt, så siger min fornemmelse mig at du skal vælge at blive pædagog. Det lyder på mig som om at dit hjerte banker for at hjælpe børn med et form for handicap og det tror jeg personligt er mere givende end at være socialrådgiver.

Pædagog-uddannelse burde også være rimelig overkommelig, og taget dit snit i betragtning, så burde det også være tilfældet for dig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. juni 2010 af Claudia5 (Slettet)

Der vil være meget administrativt arbejde i socialrådgiveruddannelsen, så spørgsmålet er om det er noget for dig? Jeg synes ellers at det virker som om du hellere vil den direkte kontakt med børnene og derfor vil pædagog være et oplagt valg. Dog er alt op til dig, så lyt til dit indre ;-)


Svar #3
25. juni 2010 af aidan123 (Slettet)

Tak for jeres svar. Ja i har helt klart en pointe...men jeg sigter ikke specielt indefor børneområdet. Det er mere unge og voksne, som jeg vil hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Altså eksempelvis teenagere?


Svar #5
27. juni 2010 af aidan123 (Slettet)

Til Djemba...

Ja eksempelvis teenagere


Svar #6
27. juni 2010 af aidan123 (Slettet)

Gerne også over de 20 års alderen...


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Hmm. Så trækker jeg næsten mit råd tilbage. Socialrådgiver kunne sikkert godt være dig, men jeg er bange for at du vil drukne i papirarbejdet? Og måske ikke få den følelse af at hjælpe andre, som du nok gerne vil have.


Svar #8
27. juni 2010 af aidan123 (Slettet)

Til Djemba...

Så som pædagog kan man egentlig ikke arbejde med voksne. Det giver ikke helt mening for mig, fordi når man går ind og læser om uddannelsen i bøger og nettet, så er der beskrevet at man kan arbejde med børn og unge og VOKSNE?

jeg tænker f.eks voksne på krisecenter?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Selvfølgelig kan man det. Du har nok en bedre viden end mig i øvrigt. Du virker bare lidt i begge lejre her:)


Svar #10
28. juni 2010 af aidan123 (Slettet)

i begge lejre, hvordan? jeg er bare i tvivl om hviken vej jeg skal tage hehe...Læser du til pædagog djemba, fordi så bør du vide mere end jeg gør om pædagoguddannelsen?

er der virkelig så meget parpirarbejde som socialrådgiver? jeg høre hele tiden negativt omkring det parpirarbejde der er som socialrådgiver?


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Hehe. Nej jeg er ikke pædagog. Men har nogle veninder som er det. men det er primært fordi de godt kan lide at arbejde med små børn, hvilket jo er ikke din interesse.

Der skulle være meget. Du kunne jo tage kontakt til en socialrådgiver, for at spørge hende ind til hendes arbejde og hvad en typisk arbejdsdag består i.


Brugbart svar (1)

Svar #12
03. august 2010 af my_1989 (Slettet)

Det med papirarbejdet som socialrådgiver, afhænger jo af hvilket felt du arbejder inden for.

Jeg har en moster som arbejder inden for kommunen og hun drukner i papirarbejde, og må skære ned på "omsorg" overfor sine klienter, desværre..

Du kan jo sagtens vælge at arbejde inden for et andet felt, f.eks på et børnehjem, på et andet slags hjem for unge eller noget helt tredje..


Skriv et svar til: Socialrådgiver eller Pædagog?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.