Studievalg og videregående studie

Eksamenssnit - Afrunding?

25. juni 2010 af kmy1234 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har siddet og beregnet mit totalte gennemsnit fra gymnasiet og jeg får det til at blive:

160,75 / 18 = 8,9305

Dette ganges med 1,06 da jeg har 2 ekstra højniveau fag: 8,9305*1,06 = 9,4664.

Disse tal er afrundet med 4 decimaler.

Men når jeg bruger skolens automatiske gennemsnitsberegner skriver den at mit gennemsnit bliver 9,4?!?!?!

Når jeg afrunder det med én decimal bliver det jo 9,5.

Lad os antage at det er 9,4, der er det rigtige. Efter dette kan jeg gange med 1,08: 9,4*1,08 = 10,15.

Så er det store spørgsmål så:

Er mit gennemsnit 10,1 eller 10,2, da jeg kan se at skolen ser bort fra det 2. decimal, når der afrundes.

Sjovt nok kan det have afgørende betydningen for optagelsen på mit videregående studie.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. juni 2010 af Quijote (Slettet)

Jeg tror ikke de der automatiske gennemsnitsberegnere er særlig præcise. Har du ikke fået dit eksamensbevis? Derpå står der jo hvad dit gennemsnit er, og såvidt jeg har forstået, så er det, det sted du søger ind der får ordnet det med bonusen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. juni 2010 af lexibexi

du skal bare skrive det snit der står på dit eksamensbevis (hvor der kun er 1 decimal). så vil optagelsesudvalget sørge for at tildele dig bonus for hurtig studiestart når du har afkrydset dette på din ansøgning. hvis dit snit er 10,15 efter du har ganget med 1,08 bliver det til 10,2


Svar #3
25. juni 2010 af kmy1234 (Slettet)

Det vil altså sige man AFRUNDER med én decimal i forhold til den anden decimal. Så hvis snittet f.eks. er 10,12 så er det réele snit 10,1, og hvis snittet er 10,15 så er snittet 10,2.

Hvordan kan det så være der er set bort fra dette ved den automatiske eksamensberegner? Der bliver mit snit jo 9,47 = 9,5. Så er mit snit altså 10,3, hvis man skal afrunde med én decimal?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. juni 2010 af Austudmed (Slettet)

Du er forkert på den.

160,75 / 18 = 8,9305 (Hvilket derved giver et resultat på 8,9

8,9 * 1,06 = 9,4 (Eksamensresultat)

9,4 * 1,08 = 10,152 dvs. 10,2


Svar #5
26. juni 2010 af kmy1234 (Slettet)

Er du 100 % sikker?

160,75 / 18 = 8,93055555555556

8,93055555555556*1,06 = 9,4663888888 = 9,5.

9,5 * 1,08 = 10,3.

Er du sikker på man afrunder de 10,15 til 10,2 og ikke siger 10,1x ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. juni 2010 af Austudmed (Slettet)

Jeg kan som sådan ikke se, hvorfor det egentlig har relevans. Dit karaktersnit uden og med bonus kan jo ses på dit bevis.


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. juni 2010 af Blueoil (Slettet)

Man skal afrunde før man ganger 1.03 eller 1.06. Herefter skal man igen afrunde og derefter gange med 1.08.

Jeg er ret sikker på dette, fordi jeg endnu ikke har set nogle artikler, hvor der stod 13,7. I alle artikler, om ham der fik højeste snit i Danmark, står der 13,6, hvilket betyder, at de har gjort det på denne måde.

Uden at afrunde:

(29*12+10)/30*1,06*1,08 = 13,7

Med afrunding:

(29*12+10)/30 = 11,9

11,9 * 1,06 = 12,6

12,6 * 1,08 = 13,6


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. juni 2010 af Austudmed (Slettet)

Netop det jeg skrev i #4


Skriv et svar til: Eksamenssnit - Afrunding?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.