Samfundsfag

USA - Palastina(nuværende Israel)

10. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Hvad ligger bag ved den amerikanske imperialisme? og hvorfor har Usa så meget sympati for Israel? hvad er deres interesser evt.? er der jødske hænder bag den amerikanske kongres?


håber at jeg får et ærligt og et velbegrundet svar, og helst af nogen som har sat sig ind i det..

på forhånd Tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2003 af MortenO (Slettet)

Jeg har ikke meget tid, men kan dog sige, at det er værd at tage i betragtning, at USA er et land, hvis politik er gennemsyret af Lobbyisme. Og hvor fordomsfuldt det end lyder, er der mange jøder med penge, som støtter diverse valgkampe osv, hvilket i sidste ende fører til et krav om en pro-israelsk politik. Jr. Zionismen!

Svar #2
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvorfor skriver du egentlig(nuværende Israel), hvad mener du med det Martin?

Svar #3
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg kan ikke besvare alle dine spørgsmåle, men prøvet på at svare nogle af dem. Det er blevet lidt kort, da jeg læser til eksamen.

Spørgsmål: Hvorfor har USA så meget sympati for Israel?

Jøderne er blevet udsat for folkemord i det nazistiske vanvid. Og da der døde en masse jøder her, så USA med sympati på de jødiske stater. USA mente bl.a, at jøderne havde ret til det bibelske/hellige jord.

Spørgsmål: USAs interesser?.

USA støtter oprettlsen af Israel, da de regner med, at de kan gennem staten Israel få et ben inden for i Mellemøsten, nu da Storbritannien var ude.

Svar #4
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Maria: Kan du måske også sige mig, om det er retfærdigt, at de klamme jøder bar går hen og sætter sig på den palestinenske stat og overtager den? Vil du måske brude dig om, hvis der kom nogen og ville have et land, og bar besatte Danmark? Grunden til at USA støtter Israel er, fordi at der i den amerikanske regering også er jøder, som er med til at bestemme, så...

Kan folk stadig ikke forstå hvorfor palestinenserne laver jihad? Det kan godt være at det er forbudt at begår selvmord i den mulimske tro, men disse folk har ikke våben som de anvende mod Israel, derfor gør de det. Og det betragtes oven i købet som terror. det Israel gør er også en slags terrorisme, men det siger Fn ikke noget til, for Israel er deres allieret.

De fleste folk vil tro, at Bush hjalp irakerne, ved at befri dem fra den irakiske diktator, men tror I selv på at Bush vil bruge så mange penge på det irakiske befolkningen ved at anvende militær magt, tror I selv på at Bush sidder på sin flade røv og bekymre sig, om hvad der sker med de irakiske befolkningen. Han er fuldstændig ligeglad med dem, det eneste interesse han har i Irak, er oliet! Han brugt bar den undskylding med at Irak var i besiddelse af masseødelaggelsesvåben, så de får angribe, men sig mig en ting... Har de fundet nogen som helst kemiske eller biologiske våben?!

USA vil ødeslette alle "supermagterne" i mellemøsten, så der ikke bliver nogen trusler mod Israel. Vi kan fx nævne Iran. De tror at Iran er i gang med at udvikle atom-våben, så nu vil de prøve på at anvende militær magt mod dem, men hvis derimod kigger på N. Korea, de har Atom våben, og det er alle klare over, og de truer USA, og de smid våben inspektørene ud af landet, er ingen af de ting måske brud på de regler som FN har?!?!

Svar #5
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)


Vdr. Morteno..
dit svar lyder meget godt og velbegrundet, som man kan perspektivere til historikse hændelser... helt enig

Vdr.Lars
jeg tror det siger sig selv, for det hed den ikke før den 14maj 1948 da David ben-Gurion Udråbte den Israelske stat.så staten har ikke eksisteret i mere en de 50år.. derfor skriver han det, tror jeg Lars.

vdr. Maria
Godt prøvet, men du har givet os det tarditionelle svar..
tusinde af fólk dør hverdag, hvor vi slet ikke hører om dem, jeg kan give dig Irak, som det bedste eksempel i 90´erne, hvor Saddam Hussein slagtet ca. en Million shia muslimer og kurder, hvor USa stod og kigget på, krigen i Libanon, Taliban styret som har undertrykket det afganiske folk i flere år, så noget med ren og uskyldig sympati, tror jeg ikke helt det er.
punkt to: England lovede jøderne et hjemmeland før Hitler blev kom på magten.
kig under Bolfouraftalen(dobbel spillet og bidrageriet)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2003 af Casanova (Slettet)

Det er sandt, at der er jøder i den amerikanske regering.

Jeg er delvis enig med Abdullah.

Jeg vil meget gerne diskuterer dette, men har desværre ikk megen tid, pga eksamen. Men jeg vil meget gerne diskuterer dette emne på et senere tidspunkt..

Held og lykke til alle.

Svar #7
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

"De klamme jøder", det jeg ment var zionister...

Svar #8
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)


til Abdulla..
jeg tror at du har misforstået konflikten..
jødedom er en religion, og dem som overtog palastina er Zionisterne, hoved gruppe( Mosad bevægelse og Hagana mafiaen) ,som arrangerede den jødske indvandring til palastina..

jeg tror godt at jøderne og muslimerne kan leve sammen i et land, men under en arabisk stat fordi, det var araberne som havde magten før i tiden..

Svar #9
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Alaadin: Jeg har jo lige sagt, at det jeg ment var zionister...

Svar #10
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Abdullah, jeg ved ikke om det kun er mig, men jeg må desvære sige at du lyder som en fanatikker.

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juni 2003 af Casanova (Slettet)

Rasmus>> Jeg tror, at du vil ha´det på samme måde, hvis du var en muslim min ven! Han er ikk en fanatiker.

Svar #12
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)


Rasmus..

det er typisk sådan nogen som dig, bare fodi i ikke forsår folks sorg betragt er dem som , fanatikker..
jeg har oplevet krigen i irak i 90erne, og set de amerikanske soldater dræb min forældre, som var ubevæbnet.. så hvordan de voldtog kvinder og ydmyget mit folk..
hvis du betragter det som fanatisk, så har du et indre problem med, at have sympati for folk...

Svar #13
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Jamen uskyldig mennesker bliver også i israel, har du måske hørt om, at der var en paletinenser der drabt en hel familie + et spæd barn, er det ikke synt synes du?

Svar #14
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)


Rasmus...

uskyldige mennesker er der i hele verden.. og min kollega Abudallah mener ikke, at vi skal støtte selvmordsbombningerne imod civile folk, men folket SKAL kæmpe besætteren!!. det kræver nationalisme, vore land er vores ære..
målene skal være rettet mod milliteret.
har du måske hørt lidt af hva jøderne(zionisterne) gør ved palastinænserne(civile)?
Du kan ikke kun have sympati for den ene side, det er uretfærdigt
ps.
kæmpede i ikke tyskland under besætelsen ? bare på andre metoder??


Svar #15
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Sådan som situationen er der nede nu, er sandsynligheden for fred meget lille. For hvergang der er tale om fred og Hamas bevægelsen bliver meddelt om at stoppe "terroraktionerne", så sker der det at militæret rykker ind i Gaza og dræber så nogen palestinenser, dermed vil palestinenserne jo have hævn, og hvergang der er nogen der har begået selvmordsaktion, dræber den isaelske militær flere og flere palestinenser, og sådan bliver de jo ved.

Israel har jo fået deres våben fra USA, måske har de endda atom-våben, hvem ved. Så USA er de skyldige bage denne konflikt.

Svar #16
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Abdullah: Prøv lige at læse hvad der står under teksten:
USA's interesser... og fortæl mig derefter, hvad du forstår af dette.

Der er ingen grund til fornærmelse da jeg slet ikke har omtalt palæstinenserne eller kritiseret dem. Jeg forstår slet ikke, hvorfor du går i selvforsvar og prøver at retfærdiggøre dig selv.
Det eneste jeg har gjort er at svare på Martins spørgsmål.

Svar #17
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg er hverfald enig med Daniel, men hvis FN virkelig forsøgt at forhandle om denne konflikt, vil det ikke være så svært at løse problemet.

Svar #18
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Maria: USA er interesseret i at for magt i mellem østen, derfor støtter de Israel ved at sælge dem våben, så de kan være supermagterne i mellemøsten, for USA vil ikke have, at der skal være nogen supermagter dernede. Derfor truer de også Syrien og Iran, da de er de eneste supermagter tilbage i mellemøsten.

Svar #19
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Martin, var det et spørgsmål som du ville have svar på eller bar høre andres mening, hvis det sidste er tilfældet, hvad er din mening så?

Svar #20
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)


Katrine..

der er et sikkert svar, vi kan bare konkludere nogle meninger,
ud af hændelserne og de kilder vi nu har..
mening i hvilke tilfælde?

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.