Studievalg og videregående studie

Polit på KU

31. juli 2010 af CuNa (Slettet)

Jeg ville bare lige høre, nu da polituddannelsen i år er KU's 3.største kun overgået af medicin og jura, om der var nogle herfra da også var blevet optaget på denne spændende uddannelse? Eller måske nogle allered studerende fra polit der kunne fortælle lidt om hvad man havde at glæde sig til/ frygte som ny .. ? Og så lige om nogen ved noget om rusturen, jeg er pt i udlandet så det er utrolig besværligt at holde sig opdateret med sådan nogle ting , irriterende de ikke kan finde ud af at gøre det over nettet .


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. juli 2010 af Scherz (Slettet)

Forvent et brugbart svar fra brugeren Economist! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. juli 2010 af Economist (Slettet)

#1 Det kan jeg da godt prøve at komme med. Tak. :-)

Jeg tror ikke, at jeg gider at skrive ret meget generelt om studiet. Det gjorde jeg i ansøgningsperioden for at præge folk til at søge ind på det fantastiske studie, så hvis du søger på polit, økonomi og den slags søgeord, kan du nok stadig finde indlæggene her på Studieportalen.

Hvad vil du gerne vide?

Med hensyn til rusturen kan du, såfremt du har en Facebookprofil, være så heldig, at dine tutorer opretter en Facebookgruppe til dit hold såvel som dit bodyhold (dem du skal på rustur med), hvor størstedelen af informationen bliver skrevet. Det plejer de at gøre, og da de ikke er mindre moderne i år, tror jeg, at det bliver sådan igen. Så jo, de kan skam sagtens finde ud af at gøre det over nettet. 

Jeg vil anbefale dig (og såmænd også alle andre) at sikre sig, at I kan komme til alle introarrangementerne. Nu ved jeg ikke, hvilke universitetet holder i år, men de plejer at afholde et arrangement for alle studier for at byde uofficielt velkommen. Det er en glimrende mulighed for at lære lidt af sine studiekammerater at kende, inden I for alvor bliver delt ud på hold. Det gav mig mange venner allerede til at starte med!

Så kom til alt, om det er med polit eller hele universitetet, det er ligegyldigt, kom til det. Mød og oplev stedet og de andre studerende, det giver den bedste studiestart og letter presset en smule fra skuldrene, når det faglige niveau bliver sat i vejret. Når du har været der, vil du også have fået alle de informationer, du kunne ønske dig!

Har du fået at vide, hvilket hold du er på? Jeg krydser fingre for hold 2 eller 3, de har den bedste holdunderviser i Økonomiske Principper. Desværre, er min samfundsbeskrivelsesholdlærer øjensynligt holdt op, han var ellers helt genial.


Svar #3
01. august 2010 af CuNa (Slettet)

# 2 Først tak fordi du gider dele så meget af din viden og erfaringer .

Får man holdet at vide i brevet man fik d. 30? Som sagt så er jeg pt. på ferie i kroatien, hvilket self ikke er særlig hensigtsmæssigt kan jeg se nu for alt åbenbart foregår via postkassen. Skulle du sige ja tak til andet end studiepladsen for så skal jeg da have en til at tjekke den postkasse hver dag ?

Hvor meget brugte du på bøger det førte år? og hvor kan man overhovedet få fat i dem henne?
Og har man overhovede efterårsferie? eller er der et sted man kan finde en eller aden årsplan eller lign. ?


 


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. august 2010 af Economist (Slettet)

Dit holdnummer skulle gerne være angivet i det brev, du fik d. 30, ja. Så hvis du ikke selv var hjemme der, kan du jo eventuelt bede de, der modtog brevet for dig, om at tjekke igen. Det eneste, du skal bekræfte, mener jeg, er, at du ønsker studiepladsen. Det gjorde vi sidste år på punkt.ku, så sådan er det nok også i år - men det formoder jeg, at du har gjort.

Du kan se dit skema, lidt information om fagene samt dine forelæsere og holdundervisere her. Under hvert fag er der desuden skrevet en lille pensumliste, der angiver, hvilke bøger du skal købe for at være forberedt til faget. Men tag det roligt, det skal bare gøres lige op til studiestart. På CSS, hvor den daglige undervisning finder sted, findes en akademisk boghandel, hvor du kan købe en pakke med alle bøgerne i, hvis du ønsker det. Regn med omkring 4500 kr. så. Mit forslag er dog, at du venter, til du har talt med din tutorer, der nok skal give dig information omkring alt dette og eventuelt kan give lidt information om nogle ældre studerende, der ønsker at sælge de letbrugte bøger til billigere penge (eksempelvis Mankiw-bogen til Økonomiske Principper og nogle af samfundsbeskrivelsesbøgerne). Fornuftigt kan det dog også af og til være at sammenligne priser på bogpriser.dk.

Efterårsferie har vi, den var dog sidste år forskudt til november, og er det nok også i år. Grunden var, at vi på baggrund af diverse meritordninger skal kunne tage valgfag på naturvidenskabeligt fakultet, hvor matematik-økonomerne holder til og de hos os. Men da de har en blokstruktur på naturvidenskabeligt fakultet, har de først ferie i november, hvorfor det samme altså gjaldt (og formodentlig gælder) os. Vinterferie har vi også, men denne er også forskudt. Se på det positivt, det er billigere at rejse, når det ikke er en traditionel ferieuge. Skulle du kunne få en gratis ferie med forældrene, dør du nok ikke af at tage en uge fri, men det kan godt være, at du skal tage dig lidt sammen med at få lavet de obligatoriske opgaver inden så, dvs du får lidt travlt op til. Både efterårsferien og vinterferien regnes for værende såkaldte undervisningsfri uger, dvs de skal i princippet bruges på at læse op, og du kan have "lektier" for. Hvad du vælger at bruge dem til er dog selvfølgelig op til dig selv. Det er universitetet, så du bestemmer helt selv. Men vær sikker på, at Mogens Nørgaard Olesen (matematikforelæseren) vil prøve at præge jer til at læse på matematikken! Glæd dig dog over det, det er kun, fordi han mener jer det godt og er meget engageret. I øvrigt en meget inspirerende mand, klart din bedste forelæser på 1. semester.


Brugbart svar (2)

Svar #5
01. august 2010 af hoppus (Slettet)

Jeg starter også på Polit på KU efter Sommerferien. :)

Men jeg har lige tjekket brevet igen, og der står ikke noget om Holdnummer, men at vi får nærmere bedsked og bliver inddelt på hold i introdagene.

Eller skulle der løbende komme information på www.econ.ku.dk/polit/ruko


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. august 2010 af Economist (Slettet)

#5 Til lykke og velkommen til. :-)

Det kan godt være, at de har lavet lidt om på det i forhold til sidste år. Ruko står for hele jeres introduktion, så det er et godt sted at henvende sig. Helt sikkert!

I kan godt glæde jer, tutorerne har gjort sig umage, er jeg sikker på, de er i hvert fald nøje blevet udvalgt. Desuden kan jeg følge lidt med igennem facebook..


Svar #7
02. august 2010 af CuNa (Slettet)

#4 Puhaa det er mange penge der skal bruges på bøger .. Er det rigtig at matematikforelæsningen foregår på HCø og ikk på CSS , ved du det ?


#5 Godt at høre at der er flere , og tak for informationen og siden, se det vidste jeg intet om . Vi starter jo allered d. 18 kan jeg se.. hah jeg ville frøst ha dukket op d. 23 . genialt .
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. august 2010 af Economist (Slettet)

Yes, matematikforelæserne foregår på HCØ. Det kan du i øvrigt se under matematiks side på polits hjemmeside, link i #4.


Skriv et svar til: Polit på KU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.