Studievalg og videregående studie

Adgangskvotient 2011

24. august 2010 af kmy1234 (Slettet)

Nu synes jeg det kunne være spændende at se hvad I andre tror den kommende adgangskvotient vil være i 2011? Tror I snittet stiger yderligere i medicin(den var det højeste nogensinde i år med 10,8 på KU) - eller tror I at vi ser et drastisk fald?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2010 af Barium (Slettet)

Det er umuligt at spå om .. men et drastisk fald er nok meget usandsynligt


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2010 af Freeclimber (Slettet)

Tror det kommer til at ligge der omkring igen... Ser ingen grund til at der skulle komme et drastisk fald, som tingene ser ud lige nu - tværtimod


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2010 af Zenin (Slettet)

Vil give jer ret, det er intet der tyder på et fald. Der er rekord mange der ikke er kommet ind, og de vil søge igen næste år, plus at en meget stor årgang også søger ind næste år. Det ser ud til at finanskrisen forsætter, så mange vil nok droppe sabbat året. I år spået mange at det ville falde, men der kom der imod en stor stigning, og hvis vi kigger på erfaringer fra de sidste 2 år, så er mit gæt at snittet vel ligge omkring det samme som i år, men måske med et lille stigning.

Det kan selvfølelig være at de opretter flere pladser ( det har der været en del snak om), og i så fald vil snittet nok falde, men det kommer selvfølelig an på hvor mange nye pladser til bliver oprette. Men det er naturligvis umuligt at spå om.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2010 af magiker7777 (Slettet)

Hej,

Jeg er selv blevet optaget på KU i år.

Jeg tror desværre jeg må skuffe dig. Jeg ser ingen grund til at snittet vil dale. Der er kun flere der vil ansøge om optagelse næste år som jeg ser det. Samtidig vil folk, der ikke er færdige i gymnasiet og ved de vil læse medicin tage sig sammen for at få gode karakterer, når snittet nu er så højt, hvilket er med til at holde snittet oppe. I øvrigt svarer snittet til den gamle karakterskala, da folk har et snit på 10 uden at gange med 1.08, så historisk højt er det nu ikke, da bonusordningen gør en stor del.

Men hensyn til flere pladser tror jeg ikke det vil ske. Optagelsen af nye læger er høj, og den lægemangel der bliver snakket om i medier er på de forskellige specialer. "Alm." læger er der altså nok af.


Skriv et svar til: Adgangskvotient 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.