Studievalg og videregående studie

HA Almen (speciale)

06. oktober 2010 af Weezer (Slettet)

Hej. Der er godt nok noget tid til at jeg skal vælge speciale, men vil godt høre jeres mening om nogen ting.
 

- Der er en stor arbejdsløshed blandt cand. merc (også før finanskrisen). Men det kommer vel meget an på hvilket speciale man vælger? Hvilket speciale er bedste med hensyn til job muligheder? Eks kunne jeg forstille mig at finansiering var svær at få job med, da den er meget populær.
 

- Hvilket speciale ville være oplagt, hvis man godt kunne tænke sig at være selvstændig? Med mange af dem kan man selvfølelig blive selvstændigt konsulent, men udover det hvad kunne ellers være oplagt?
 

- Kan man komme ind på kandidaten( cand merc), på f. eks CBS eller Syddansk Universitet, med en bachelor fra Århus Handelshøjskole?
 

Håber nogen kan svare på nogen af spørgsmålene. På forhånd tak!
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. oktober 2010 af emul0c

Det kommer sindsygt meget an på hvilken cand.merc du vælger. Nogle af linjerne har høj arbejdsløshed hvor andre har meget lav.
Finansiering har (modsat hvad du siger) meget lav arbejdsløshed. Ud af alle færdige kandidater i Finansiering og Regnskab fra CBS sidste år, står kun 4 uden job i dag (ca. 120 færdigt uddannede det år).

Ja der er meget hård kamp om jobsne som finansieringslinjerne finder mest attraktive, men samtidig er der meget stor efterspørgsel efter folk som har en kandidat i finansiering fordi det ret let kan blive sat ind i rigtig mange forskellige typer job hvor der er økonomi indblandet.
De typer jobs der er mest eftertragtet på finansieringslinjer er typisk: Konsulent (management consulting) eller Banker (Investment Banking; M&A, trader, aktieanalytiker) samt Private Equity - alle sammen typer af jobs hvor der kræves et snit som er afsindigt højt, så kampen er hård. Men for "almindelige" jobs som økonom, controller mv. er jobmulighederne rigtig gode. Også under finanskrisen.

Jeg har ikke styr på hvilke linjer der har højest arbejdsløshed - men med gode karakterer og social skills kan man næsten altid få et job.

Dog har nye linjer en tendens til ikke at have så stor respekt i erhvervslivet, som veletablerede gamle kandidat-uddannelser; så der kan man forestille sig at arbejdsløsheden er lidt større på de nyere uddannelser.

Du kan godt læse cand.merc på CBS med en baggrund fra Århus - nu ved jeg ikke hvad du har læst? HA-almen? Så burde chancen være ganske fornuftig for at komme ind.


Svar #2
07. november 2010 af Weezer (Slettet)

Jeg siger mange tak for dit gode svar - og ja jeg læser HA-almen :)


Skriv et svar til: HA Almen (speciale)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.