Andre fag

Mikroøkonomi?

07. oktober 2010 af Kigogse88 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Jeg har nogle spørgsmål som jeg gerne ville have lidt hjælp med. Ville være fedt hvis der var nogle som gad at give mig svar, så jeg kan arbejde videre...

1. Hvorfor er efterspørgselskurven oftest anses for at være faldende, og kun i særlige tilfælde er stigende.


2. Produktets indkomstelasticitet er 3. Hvordan ser virksomhedens fremtidige økonomiske situation ud hvis der forventes global højkonjunktur i 2011?


3. Hvilken sammenhæng er der mellem virksomhedens grænseomkostninger i produktionen og virksomhedens udbudskurve?

Mvh. Ulrik


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

1. Hvorfor er efterspørgselskurven oftest anses for at være faldende, og kun i særlige tilfælde er stigende.

Jeg går ud fra det er den simple sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel  hvor prisen på varen projiceres op af y-aksen og den mængde der kan afsættes på markedet projiseres på x-aksen. I så fald vil den mængde der kan afsættes vokse når prisen falder. Det vil være den normale sammenhæng. I ekstreme tilfælde kan der afsættes mere når prisen sættes op og i dette særlige tilfælde vil man have en stigende kurve. Det kan foreksempel være dyrt mærkevaretøj eller cognac, hvor der er en betydelig snobeffekt. Sættes prisen op på det udbudte luksusprodukt vil køberne anse det som et ægte kvalitetsprodukt og de vil være mere tilbøjelig til at købe det.   

2. Produktets indkomstelasticitet er 3. Hvordan ser virksomhedens fremtidige økonomiske situation ud hvis der forventes global højkonjunktur i 2011?

Hvis indkomsten er stigende, vil den enkelte forbrugerenhed også have et stigende forbrug af en bestemt varer, forudsat at den pågældende vares gennemsnitlige forbrugerelasticitet overstiger et hvis beløb. Der er dog ingen proportional sammenhæng mellem indkomst og forbrug. Derfor vil  indkomstelasticiteten for et produkt som regel være faldende, hvis indkomsten er stigende. Hvis den gennemsnitlige indkomstelasticitet er 3, er der i højere grad tale om en luksusvarer i stedet for en nødvendighedsvarer. En global højkonjuktur vil generelt medfører et stigende forbrug af luksusprodukter og derfor vil virksomhedens fremtidige økonomiske situation forbedres.  


Skriv et svar til: Mikroøkonomi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.