Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Fordøjelse af fedt

20. oktober 2010 af cinderella94 (Slettet)

Hej :-)

Jeg sidder med den her møgirriterende nv-rapport, som handler om fordøjelsen af fedt. Vi har lavet et forsøg hvor vi skulle putte nogle forskellige ting i 3 forskellige reagensglas. Til udførelsen af forsøget og forklaringen af de ting har puttet i, har jeg skrevet det her:

Ting der er kommet i alle tre glas:
Fløde
Phenolrødt (pH – indikator, dvs. sladre eller fortæller noget)
NaOH (En base)

Glas 1 : I det første reagensglas tilsættes der et par dråber opvaskemiddel. Opvaskemiddelet fungerer ligesom galden i kroppen. Galden findeler fedtet.

Glas 2 : I andet reagensglas tilsættes der et par dråber opvaskemiddel, og lipase

Glas 3 : I tredje reagensglas tilsættes der kun lipase. Lipase er et enzym fra bugspytkirtlen, der kun spalter fedt. Grunden til at lipase kun spalter fedt, er at enzymer er specifikke, hvilket vil sige at hvert enzym for det meste kun virker på en biokemisk reaktion. '

^ Mit spørgsmål er så: Hvad får jeg ud af at sammenligne glas 1+2, 2+3 og 1+3. Jeg tænkte på om glas 2+3 kunne vise at lipasen fungerer som katalysator. Er det helt forkert? Og hvad med de andre?


Skriv et svar til: Fordøjelse af fedt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.