Samfundsfag

Enhedslisten

11. november 2010 af Jegelskeraber16 (Slettet)

Hvordan har Enhedslisten formået at få sucess?
- Hvad er Enhedslistens budskab og hvad kan man perspektivere partiet til?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2010 af NikolajOlsen

...

Der må vel komme noget mere? Hvad vil du have hjælp til, hvad er opgaven, hvad har du selv tænkt på, hvad har du undersøgt? Når du bare skriver to spørgsmål og implicit forventer at få dem besvaret, så udstråler du i mine øjne en arrogance, som gør, at jeg ikke har særlig meget lyst til at bruge tid på at hjælpe dig. Det mindste du kan gøre er da at spørge pænt og vise, at du er interesseret i at få hjælp til noget og ikke bare er interesseret i at få nogen til at lave dine lektier. Og hvis det sidstnævnte er tilfældet, at du bare gerne vil undgå at lave dine lektier selv, så kan du i det mindste skrive det, så personer som jeg, der ikke gider lave andres lektier, kan holde sig væk.


Svar #2
11. november 2010 af Jegelskeraber16 (Slettet)

Det beklager jeg! Og det var bestemt ikke ment sådan! Vi er igang med projekt, og vi sidder nogle piger der har brug for hjælp! ..Vi har om partiet Enhedslisten, hvor vi mangler svar på overstående.
Vi har indtil videre fundet ud af lidt forskelligt om partiet om helhed og dens medlemmer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af Moderatoren

En lille samfundsfagsrapport om partiet "Enhedslisten", som tager udgangspunkt i deres partiprogram. Fundet på studieportalen.dk (Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af ramme2 (Slettet)

Succes er et relativt begreb. Enhedslisten havde et dårligt valg ved folketingsvalget i 2007, hvor de lige netop kom over spærregrænsen. Hvis enhedslisten opnår 5-6 mandater ved næste folketingsvalg i 2011, som nogle undersøgelser antyder, så er de vel oppe på deres "normale" niveau.   


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2010 af samfundsrevser (Slettet)

hvordan definerer du succes? hvis det bare er at få mandater, så har enhedslisten ikke ret meget succes, men hvis det handler om at stå ved sin ideologi, og være med til at forbedre de små ting for den almindelig arbejder, samt skabe bevægelse i græsrodsorganisationer, så vil jeg mene at EL har stor succes.

enhedslistens formål var i sin tid at sikre at socialismen blev repræsenteret i folketinget, og det har EL osse været. i dag er EL blevet mere et parti end en paraply-organisation. enhedslisten går ind for et socialistisk samfund, hvor ejendomsretten til produktionsmidlerne bliver ophævet og flyttet til fælleseje. EL går ind for at dette skal ske ved en revolution, (altså socialisme). det er EL's budskab. 

i den parlamentariske del, går EL ind for den mindste forbedring og imod den mindste forringelse (derfor er EL blandt andet ikke med i satspuljen, fordi der tages penge fra et sted (fx ældreområdet) og gives til fx hjemløse narkomaner), så selvom det er ren enhedslistepolitik at hjælpe de hjemløse narkomaner, så er EL ikke med i forliget fordi pengene der blir brugt er taget fra et ligeså udsat område.

perspektivering: EL er en paraply-organisation bestående af DKP, VS og SAP (det var dem der grundlagde partiet), så rent ideologisk kan du perspektivere EL til de tre partier. rent organisatorisk, ved jeg ikke lige hvem du kan perspektivere til, EL skulle være ret enestående på det område. her kan du blandt andet nævne rotationsprincippet og partiskat.

håber dette hjalp, ellers så bare spørg! :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2010 af ramme2 (Slettet)

# 5  hvordan definerer du succes? For at omgivelserne man kan forholde sig til en succes skal den være målbar. Det betyder i parti-politiske sammnhænge, at man sammenligner og måler antallet af mandater, væksten i antallet af mandater i forhold til tidligere valg. Man kan også måle success-parametre som antallet af medlemmer i forhold til partiets størrelse, vækst i antal af medlemmer og personer fra partiet der har fået særligt mange personlige stemmer (stemmeslugere).

Men som success-kriterium for et parti kan man ikke bruge argumenter som "partiet har den rette holdning om en bestemt mærkesag" eller "partiet går ind og udfylder et politisk tomrum". For det er ikke målbare og objektive success-kriterier.  


Skriv et svar til: Enhedslisten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.