Studievalg og videregående studie

Jura

11. november 2010 af becky17 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har tænkt mig at søge ind på jura studiet til sommer. Jeg skal søge ind på kvote 2 da jeg ikke har karakter til kvote 1.. Jeg kunne se at grænsekvotienten i Aalborg på kvote 2 var 6,8 i år og alle med den karakter ikke blev tilbudt en plads men hvor høj en karakter skal man så have for at have den bedste mulighed for at blive tilbudt en plads, jeg har selv et gennemsnit på 7,8 (altså gennemsnittet af de specifikke fag). Jeg var også inde at se på et ansøgningsskema, der skal man så skrive om erhvervserfaring, udenlandsophold og andre ting man har lavet efter at man er fyldt 15 såsom frivilligt arbejde, jeg troede bare ikke at den slags talte med mere?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. november 2010 af Barium (Slettet)

Det er den generelle form du har kigget på for ansøgning til universitetet.

Det er sådan med jurastudiet, at søger du optagelse gennem kvote 2 er der 2 modeller.

Syddansk og København beder dig skrive en motiveret ansøgning, hvor du vedlægger et CV hvor du redegør for kompetencer og hvad du har lavet under gymnasietiden og efter.

Hos Syddansk kan du så blive valgt til at komme til samtale, og Syddansk vælger så deres optagne på baggrund af den samtale. København vurderer udelukkende på CV'et karaktererne samt den motiverede ansøgning

Århus og Ålborg universitet optager på baggrund af en grænsekvotient, som er udmålt af 3 fag. Det du skal gøre når du søger kvote 2 er altså bare at sende et ansøgningsskema og et prioriteringsskema, og medsende dit eksamensbevis, så regner de kvotienten ud til dig.

Med hensyn til at flere har samme kvotient, så er det dem som har de højeste karakter i de individuelle fag der får pladsen.


Skriv et svar til: Jura

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.