Samfundsfag

midtvejsvalg i USA

22. november 2010 af BelleCanto (Slettet)

Hejsa.

Er der nogle som har fulgt relativt meget med på midtvejsvalg i USA?

jeg har nemlig en opgave, som vil have mig til at komme med en kort beskrivelse af de vigtigste sider af udfaldet af valget. Ydermere skal jeg dokumentere talmæssige ændringer i magtforholdet. Her halter det lidt for mig, da jeg ikke kan finde konkrete tal for ændringer i magtforholdet :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se på fordelingen af pladser i Repræsentanternes Hus og Senatet før og efter valget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2010 af CoSMoS

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Senate_elections,_2010


Svar #3
23. november 2010 af BelleCanto (Slettet)

takker. Jeg har skrevet om udfaldet af Repræsentanternes Hus, men vil gerne skrive noget om guvernørerne, hvis det er væsentligt i forhold til magtfordelingen


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2010 af CoSMoS

Tjah, det afhænger så af din konkrete opgaveformulering, hvorvidt det er relevant. Altså det er jo selvsagt ikke direkte relevant for den nationale politik, men det bidrog selvfølgelig til det store prestigemæssige nederlag også, at demokraterne tabte seks guvernørposter.


Svar #5
23. november 2010 af BelleCanto (Slettet)

Altså jeg skal klarlægge de vigtigste udfald af valgene, og så vidt jeg ved er det mest væsentlige vel at republikanerne fik flertallet og flest pladser i repræsentanternes hus, som vil have en indflydelse i den lovgivende magt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2010 af CoSMoS

Det er korrekt. Samt at det har givet dem en masse momentum, og en slags overtag i det politiske liv - man skal ikke undervurdere hvor stor betydning det har om man ligner en vinder eller en taber i befolkningens og mediernes øjne, det har en stor tendens til at være selvforstærkende - jvf. Lene Espersen herhjemme. De fik flertallet i repræsentanternes hus, de fik momentum, bl.a også set ift. det næste præsidentvalg - omvendt kunne man komme ind på at det ikke lykkedes for dem at få flertal i senatet, og at det ikke blev det totale blodbad som nogen havde spået - her havde Harry Reids sejr i Nevada nok særlig betydning.


Svar #7
23. november 2010 af BelleCanto (Slettet)

Godt, så er jeg helt med :) tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: midtvejsvalg i USA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.