Studievalg og videregående studie

Idræt - og hvad så?

23. november 2010 af frags (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude!

Jeg blev student i sommer og har i øjeblikket sabbatår hvor jeg er på idrætshøjskole. Til daglig har jeg været eliteportsudøver og interesserer mig generelt for idræt, anatomi og at bruge kroppen

Jeg overvejer derfor stærkt at søge ind på idræt til sommer - spørgsmålet er bare hvad jeg skal bruge det til efterfølgende?

- Jeg er ikke interesseret i at blive folkeskole- eller gymnasielærer.

Desuden trækker det selvfølgelig også at komme til at tjene nogle penge, men hvilken retning skal man gå hvis man gerne vil tjene gode penge efter en bachelor i idræt? Skal man gå efter meruddannelse, eller hvad gør jeg?

Det skal siges at jeg også synes rimelig godt om matematik, og det er derfor også en mulighed at søge ind i den retning hvis jeg ikke finder noget interessant jeg kan med en idrætsuddannelse...

Alle inputs er velkomne (:

Med venlig hilsen :)

PS: Jeg er ikke interesseret i at høre lange prædikener om, at man ikke skal vælge karriere efter løn - det er jeg netop det jeg ikke gør ved at vælge idræt, men jeg er interesseret i at høre hvilke veje jeg kan gå for at tjene penge bagefter, da jeg her står helt blank hvad jeg skal :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. november 2010 af pige24 (Slettet)

Du kan læse på ug. Jeg mener der står hvad man kan forvente af løn efter endt uddannelse, men det kommer jo også an på hvor man bliver ansat.

Du skriver du ikke vælger idræt pga lønnen. Jeg har da også det indtryk af at det virkelig interesserer dig. Men jeg kan give dig ret i at lønnen selvfølgelig er en opmuntring men ikke afgørende.

God dag til dig


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. november 2010 af emul0c

Jeg kender et par stykker som har læst idræt på universitetet, de har alle efterfølgende søgt ind på medicin istedet, da det gik lidt op for dem, at de ikke kunne bruge en kandidat (eller bachelor for den sags skyld) i idræt til særlig meget.
Det er et meget snævert felt, så mulighederne er selvfølgelig mere begrænset end hvis man tager en mere almen uddannelse.

Men efter end idræt-kandidat/bachelor kan du undervise i alt hvad der har med idræt at gøre, svømning, gymnastik osv. Du kan desuden også vejlede og hjælpe hvad angår muskulatur og korrekt udøvelse af sportsgræne.
Meget mere ved jeg ikke hvad man kan lave faktisk :-)

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. november 2010 af pige24 (Slettet)

Til Emul0c og Frags.

Når man har en bs i idræt behøver man ikke tage en kandidatgrad i idræt.

Man kan også læse Humanbiologi, fysiologi mm som kandidatgrad.


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. november 2010 af emul0c

Se der kan man bare se :-)


Skriv et svar til: Idræt - og hvad så?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.