Samfundsfag

kommunisme i Danmark?

26. november 2010 af Thecoolstuff (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Er Danmark et kommunitisk land idag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Undskyld jeg spørger, men er det virkelig et seriøst spørgsmål?


Svar #2
26. november 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 ja, vi har fået det spørgsmål i samfundsfag. Jeg ved godt det lyder dumt, men jeg kender faktisk ikke svaret.... (samfundsfag er ikke min stærke side).


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2010 af Jens6554545 (Slettet)

neeej Danmark er et demokratisk land.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2010 af NikolajOlsen

Nu ved jeg ikke så meget om kommunisme, men et demokratisk land kan vel godt betegnes som kommunistisk, hvis flertallet igennem en længere årrække stemmer på et kommunistisk parti.

#2: Det handler ikke om samfundsfag. Hvis du går i 9. klasse og ikke kan svare på, om Danmark er et kommunistisk land, så har du meget at indhente inden du skal stemme om et par år. Om Danmark er et kommunistisk land, det skal du kunne svare på, uanset hvor meget samfundsfag du har haft.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2010 af EspenR (Slettet)

 Kommunisme og en eller anden form for enevælde har teoretisk set intet at gøre med hinanden. Kommunismen leder bare "oftest" til et diktatur - ingen direkte sammenhæng måske mere indirekte. 

Og nej Danmark er ikke et kommunistisk land - nogle mener at Danmark er "ræverødt" andre mener at Danmark at det er "de blås højborg" vi lever i. Sandheden er vel at vi er et social liberalistisk land, hvilket altså er pladask i midten af det hele (selvfølgelig er det en ideologi, men med et spørgsmål af den kaliber, tror jeg det er unødvendigt at gå længere ind i detaljerne).


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2010 af xx-cool_girl-xx (Slettet)

"men et demokratisk land kan vel godt betegnes som kommunistisk, hvis flertallet igennem en længere årrække stemmer på et kommunistisk parti."

Marxismen (kommunismen) bygger på en regeringsmodel hvor samfundet er bygget op af en masse råd (lidt alla et elevråd) og hvor hvert råd vælger en person til at gå videre til det næste råd.

Det kunne beskrives med elevrådet i folkeskolen som eksempel:

Hver klasse vælger en (eller i dette tilfælde to) repræsentanter som så er i elevrådet. Disse valgte fra de forskellige klasser danner nu elevrådet. Hvis så elevrådet valgte en formand, og ham/hende ville være en del af f.eks. Københavns elevråd. Der ville der så blive valgt en person til at gå videre til Sjællandsudvalg osv.

Jeg er i øjeblikket udvækslingselev i U.S.A. og tro mig herovre tror de at lige så snart man har "public security system" eller fri universitetsuddannelse er man kommunistisk. Men det bygger jo nok på deres meget anderledes mentalitet omkring at hver person må klare sig selv, hvor vi danskere er langt mere socialt ansvarlige, og føler at vi skal hjælpe andre når vi har mulighed for det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2010 af Djemba (Slettet)

hvor vi danskere er langt mere socialt ansvarlige, og føler at vi skal hjælpe andre når vi har mulighed for det.

Overstående er vist en generalisering. Amerikanere føler nok at den bedste måde man kan hjælpe andre på - generelt findes i at opmuntre folk til at tage ansvar for deres eget liv. Desuden er frivillige organisationer i USA massive, og det tyder jo netop på at folk gerne vil hjælpe dem .- som ikke kan hjælpe dem selv. I Danmark er holdningen mere "jamen det tager velfærdsstaten sig af"

Det handler altså også om, hvilket menneskesyn man har. Altså hvad der i den sidste ende gavner det enkelte individ og i sidste ende samfundet som en helhed.


Skriv et svar til: kommunisme i Danmark?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.