Kemi

pH

28. november 2010 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen!

Er gået i stå med denne opgave, så håber, at I kan hjælpe mig!

Vi har

0,00506 M HNO3 og 0,01369 M HCl

100 mL af hver af de to opløsninger blandes.

Beregn pH for blandingen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af mathon

begge kan betragtes som stærke syrer, som er helt protoniserede

beregn det samlede antal mol H3O+ i fællesvoluminet 200 mL

og beregn [H3O+]

pH = -log([H3O+])


Svar #2
28. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

Altså skal jeg bare lægge koncentationerne sammen og beregne pH herfor? :)

Hvordan beregner jeg da [H3O+] :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af mathon

nej


Svar #4
28. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

Er [H3O+] bare antal mol divideret med voulmenet i L ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2010 af mathon

nej

begge kan betragtes som stærke syrer, som er helt protoniserede

beregn det samlede antal mol H3O+ i fællesvoluminet 200 mL

og beregn [H3O+]total

pH = -log([H3O+]total)


Svar #6
28. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan jeg beregner punkt 1 og 2 altsp det samlede antal mol H3O+ og H3O+ total


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2010 af mathon

HNO3:
                     n1 =  (0,100 L)·(0,00506 mol/L) = 0,000506 mol ækvivalerende 0,000506 mol H3O+
HCl:
                     n2 = (0,100 L)·(0,01369 mol/L) = 0,001369 mol ækvivalerende 0,001369 mol H3O+
 

blanding:
                    ntotal = n1+n2 = (0,000506 + 0,001369) mol = 0,001875 mol H3O+ i 200 mL

                    [H3O+]total = (0,001875 mol) / (0,200 L) = 0,009375 M


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.