Geografi

erhverstruktur..

21. april 2005 af hln (Slettet)
hey er der nogen der kan hjælpe mig med nogen spørsmål til en rapport...

hvordan vil det fremtidige erhverstruktur se ud i DK?

Hvilke konsekvenser vil ændringer for erhversudviklingen og erhversudvikling få for befolkningens levevilkår og og lokalisering?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2005 af Averell (Slettet)

En rapport? Her er et forslag til noget du kunne arbejde med, så må du selv finde de steder, der står noget om det.

Et bud på den fremtidige erhvervsstruktur er at en udvikling, som er foregået over mange år vil fortsætte endnu. Man vil i Danmark i højere og højere grad beskæftige sig med tertiære erhverv (serviceerhverv) fremfor primære (jordbrug og råstofudvinding) og sekundære erhverv.

Dette skyldes, at landbruget er blevet så effektivt, at selv med meget få beskæftigede kan hele landet brødfødes. Produktionen i de sekundære erhverv er i høj grad flyttet til lande med billigere arbejdskraft (Asien) og i Danmark vil vi således have serviearbejdet og det videnstunge arbejde tilbage.

Konsekvenserne (stærkt forenklet og står selvfølgelig altid til diskussion) for levevilkårene er, at det bliver bydende nødvendigt at være god bogligt i Danmark fordi der kun vil være få jobs tilbage, der ikke kræver boglige kompetencer. Taberne i spillet er således de bogligt svage.

Hvad angår lokaliseringen, så vil der ikke længere, som vi ellers har set siden slutningen af 1800-tallet, vokse byer op omkring bestemte fabrikker. Da meget arbejde i tertiære erhverv især ved hjælp af internettet kan udføres uafhængigt af tid og sted. En øget mobilitet vil gøre det muligt at bo på landet og passe sit job i byen.

En anden teori er, at man i højere grad vil bosætte sig i byer, da videnstunge erhverv ofte tiltrækker hinanden og mødes i kreative miljøer i den største byer. Det ses allerede nu med polarisering af huspriser i de store byer i modsætning til provinsen.

Skriv et svar til: erhverstruktur..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.