Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Brint halløj :)

05. december 2010 af DitteLyng (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Nogle der kan forklare mig denne opgave ? :)

Et hold gymnasieelever har målt nyttevirkningen ved produktion af brint med en brændselscelle.
De har for forskellige rumfang (2 mL, 4 mL, 6 mL …..) målt hvor lang tid det tog at producere
hvert rumfang brint. De har desuden med et amperemeter målt strømstyrken gennem
brændselscellen og med et voltmeter målt spændingsforskellen over brændselscellen.
Resultaterne fremgår af nedenstående skema.

V/mL tid/sek I/mA U/V
2 122 156 1,65
4 230 158 1,65
6 342 159 1,66
8 471 159 1,66
10 560 160 1,66
12 682 160 1,66
14 864 160 1,66

d) Benyt disse tal til at bestemme nyttevirkningen for denne brændselscelle ved produktion af
brint, idet brændværdien for brint sættes til 12,1 J/mL

Håber i kan læse skemaet :) . 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2010 af NejTilSvampe

 okay, du skal have en enhed  joule per milliliter.  P = I*U  altså effekt er strømstyrke gange spænding, og effekt er E/t  energi over tid.

Så hvis du ganger effekten med tid får du  E - energi som jo er målt i joule, og hvis du deler det med volumen har du  J/mL  som var det du søgte efter :)

så:  U*I*t / V   og så beregn nyttevirkningen


Svar #2
05. december 2010 af DitteLyng (Slettet)

 Hmm.. 

Jeg føler mig virkelig dum!,

Men jeg forstår ikke en bjælle af det :ii 
 


Svar #3
05. december 2010 af DitteLyng (Slettet)

 Har prøvet at sætte talene ind, som jeg forstår det.. :) 

altså 

P=I*U  <=>

156*1,65 = 257,4

E * tid/sek <=>

257,4*122 = 31402,8

E/V <=>

31402,8/2 = 15701,4

Er det så bare resultatet?? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2010 af NejTilSvampe

 nej ikke helt. Altså sådan som jeg forstår opgaven skal du finde den værdi der for alle rækkerne og så finde gennemsnittet af det. Gør det i et regneark. 

Derefter tager du det gennem snit, og deler det med 12,1. Så har du nyttevirkningen, tror jeg.


Svar #5
05. december 2010 af DitteLyng (Slettet)

 Okay, jeg prøver :) 


Skriv et svar til: Brint halløj :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.