Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Bioethanol og ølbrygning

13. december 2010 af cinderella94 (Slettet)

Jeg ved ikke om der er nogle der kan hjælpe mig. Men jeg sidder med en NV opgave om bioethanol, og der har vi fået spørgsmålet:

Du skal gøre rede for nogle ligheder og forskelle mellem fremstilling af øl og bioethanol. Kom bl.a. ind på gæringsprocessen og opskriv gerne relevante reaktionsskemaer for omsætningen af glukose enten med ilt (aerobt) eller uden ilt (anaerobt). Inddrag gerne forsøget ”Ølbrygning”.

Men hvad kan forskellene og lighederne være? For mig at se, er der mest ligheder, da processen jo er de samme. I begge processerne nedbrydes stivelsen af enzymerne og der bliver dannet glukose, som skal forgæres til alkohol. Og hvad er det jeg skal ind på med hensyn til gæringsprocessen, er der nogle forskelle der? Og hvad er det for nogle reaktionsskemaer om omsætningen af glukose?


Skriv et svar til: Bioethanol og ølbrygning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.