Spansk

Gerundium

14. december 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er i tvivl om følgende sætninger :

- De står og snakker =

- Vi sidder og læser=

- han ligger og sover

håber i kan hjælpe med at få dem oversat


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. december 2010 af jbmm (Slettet)

'står/sidder/ligger og' (svarer til engelsk ing-form), og denne form dannes på spansk med
"estar + gerundium"

'de står og snakker' er på engelsk = they are talking
spansk = están hablando

De 2 sidste kan du selv oversætte på samme måde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2010 af DaisyLaPataDePatopolis (Slettet)

¡Hola!

Bueno, en este caso no es difícil :-) 

 - De står og snakker =

(Ellos) están de pie y hablando.

Dette er den grundige udgave, hvis det er vigtigt at de står (de pie). Ellers kan du bare sige: Están hablando.

I Latinamerika er det mere almindeligt at sige: (Ellos) están parado y hablando

- Vi sidder og læser=

(Nosostros) estamos sentado y leyendo

- han ligger og sover=

(Él) está acostado y dormiendo 

Eller bare: han sover (det er sandsynligt nok at han ligger) Está dormiendo.

¡Viva España!


Svar #3
15. december 2010 af studerende20 (Slettet)

Tak skal du have, var i tvivl om gloserne men rigtig god forklaring :-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. december 2010 af jbmm (Slettet)

Svar til nr. 2.
Det var dog en utrolig besværlig måde at forklare anvendelsen af gerundium på, som jo er ganske enkelt jævnf. mit ovenfornævnte indlæg, idet det jo drejer sig om begynderundervisning.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2010 af DaisyLaPataDePatopolis (Slettet)

 Hej "johnmads".

Jeg lavede blot et komplement til din forklaring, da jeg ikke ser grund til gentagelser.

Ingen forhindrer "studerende20" i at læse og bruge det hun vil bruge. 

En begynder har efter min mening kun godt af at se hele facitlisten. "studerende20" spørger til tre helt specifikke sætninger - Jeg viser derfor hvordan alle svarene kan se ud.

Hun spørger ikke til generel brug af gerundium. Men, det er sikkert også rart at vide og jeg håber dit svar er fint. Jeg har aldrig lært grammatik eller haft Spansk i skolen, så jeg lærer lidt af "Miss Marble". 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. december 2010 af Duffy

#2:

Eller bare: han sover (det er sandsynligt nok at han ligger) Está dormiendo.

Han (ligger og )sover = Está durmiendo.


Brugbart svar (2)

Svar #7
15. december 2010 af jbmm (Slettet)

Tak Duffy.
Svar til nr. 5.
Ja, jeg kan godt se, at du IKKE har lært grammatik, da du ikke er klar over at "sidde/stå/ligge og" er en dansk måde (verbalperifrase med gerundium på spansk) at udtrykke noget som er ved at foregå lige nu, og IKKE har noget at gøre med den stilling man befinder sig i, når det foregår:
está durmiendo = han sover, han ligger og sover, han sover lige nu, han er i gang/færd med at sove, han er ved at sove osv.
Så dine svarmuligheder er meget talesprogsagtige (nærmest slang), det kan godt være at gadedrengene i Bogotá (eller andre steder) taler sådan, men det hører absolut ikke til i skolernes standardundervisning.


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. december 2010 af DaisyLaPataDePatopolis (Slettet)

Tak til johnmads,

Rart at du er grammatisk fejlfri - det kan alle lære noget af... Etta Cameron giver STORT 5-tal for det :-)

Det er lidt nuttet at du hjælper os svagtseende ved at trykke "capslock" når du skriver IKKE (når bare du IKKE RÅBER). 

Du er velkommen her hos gadedrengene i Bogotá, Zona Rosa. Vi gadebørn har sådan et grimt, ukultiveret sprog ;-) 


Skriv et svar til: Gerundium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.