Samfundsfag

Den offentlige sektor

15. december 2010 af sadu (Slettet) - Niveau: B-niveau

I denne opgave ser vi nærmere på to familier, hvor forældrene tilsammen tjener henholdsvis 450.000 og 900.000. Det fremgår af følgende opstilling, hvor meget de betaler i indkomstskat. Desuden kan du se hvor meget af den disponible indkomst, som går til forbrug.

1)

Familien Frederiksen                                                                                                                                                                                                                                 

Bruttoindkomst (indkomst før skat) = 450.000                                                        

Personskat (indkomstskat/arb.bidrag)=150.000                                                         

Disponibel indkomst=300.000                                                         

Fordelt på:

  Forbrug=290.000                                                                 

  Opsparing=10.000     

2)

Familien Brockdorf-Hansen

Bruttoindkomst (indkomst før skat) = 900.000 

Personskat (indkomstskat/arb.bidrag)=400.000

Disponibel indkomst=500.000

Fordelt på:

Forbrug=410.000

Opsparing=90.000
                                                 

a)Til hvilke offentlige instanser betaler de to familier indkomstskat?

b) Hvor meget betaler de to familier hver for sig i moms til staten (vi antager at hele deres forbrugsbeløb er belagt med moms)?

c) Beregn for hver familie, hvor meget momsen udgør i procent af deres samlede bruttoindkomst.

d) Forklar med udgangspunkt i taleksemplerne, hvad der menes med, at momsen rammer socialt skævt.

-Hjælp mig please med det! :)


Svar #1
15. december 2010 af sadu (Slettet)

Er der ikke nogen, der kan hjælpe mig?  Kooooooooooom nuuuuuuu... pleeeeeeeeaseeeeee :D 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2010 af the_dancer (Slettet)

 a) Det er vel bare staten, statskassen!!?

b) Moms udgør normalt 25 %, så kan du vel regne det ud..


Svar #3
16. december 2010 af sadu (Slettet)

skal jeg så regne 25% af 290.000 kr. af familie 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af 123434 (Slettet)

Nettoindkomst:Indkomst efter skat

Bruttoindkomst:indkomst før skat

Disponibel indkomst:Disponibel indkomst. Disponibel indkomst er den del af indkomsten en given person har tilbage efter at skatten er betalt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2015 af chellepiien (Slettet)

a)Til hvilke offentlige instanser betaler de to familier indkomstskat?

staten

b) Hvor meget betaler de to familier hver for sig i moms til staten (vi antager at hele deres forbrugsbeløb er belagt med moms)?

forbrug/100*20  så for du svaret

c) Beregn for hver familie, hvor meget momsen udgør i procent af deres samlede bruttoindkomst.

svaret i opg b / bruttoindkomsten * 100 så for du svaret

d) Forklar med udgangspunkt i taleksemplerne, hvad der menes med, at momsen rammer socialt skævt.

familien der tjener mindst har en højere % en den der tjener mest


Skriv et svar til: Den offentlige sektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.