Andre fag

gym eller hf

02. januar 2011 af nini66 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej alle derude :)

jeg går i 9 klasse, og tænker småt på hvad jeg skal efter 9.. mit gennemsnit er pt på 5,5... Jeg ved ikke om jeg vil vælge stx eller hf.. Hvad synes I er bedst ? .. syns I, at jeg skal tage 10, hvis jeg ikke bliver egnet til gymnasium også derefter søge ind? eller syns I jeg skal tage 10 og derefter hf, hvis jeg ikke bliver  ? :)

Jeg vil meget gerne uddanne mig til radiograf eller psykolog..


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2011 af Brisen (Slettet)

 Psykolog... så vil jeg anbefale en STX. Og dine karaktere er ikke  dårlige. 10. klasse er noget du skal tage hvis du syntes du ikke fatter noget i de enkle fag (det er vidst der er meget du ikke forstår, det er dumt at tage 10. klasse hvis det bare er fordi du ikke kan huske pytagoræs). 
Og der er intet der forhindre dig i at tage 10. og derefter smutte på en STX.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2011 af LasVegas (Slettet)

Går også selv i 9.klasse, og overvejer præcis det samme?
Dog har jeg nogle andre interesser en dig, men står i samme situation :)


Svar #3
04. januar 2011 af nini66 (Slettet)

tak for hjælpen kent :) men er 5,5 ikke et lav gennemsnit?.... og Stephanie hvad overvejer du ? :) hvad er dit gennemsnir, syns bestemt du skal tage stx, hvis du er egnet! ;) held og lykke til dig... det er et ret svært valg.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. januar 2011 af JJ-cool

5,5 er ikke overvældende meget at gå i gymnaasiet på, men kommer meget an på, i hvilke fag, du er svagest, og hvor meget du vil hænge i samt hvilken studieretning, du vil søge ind på.
Ikke alle elever falder i karakter, når de komer i gymnasiet.

I forhold til hf er gymnasiet studieforberedende til videregående uddannelser, og du får en meget bred kompetenceguivende uddannelse med de nødvendige niveauer - det kan du ikke altid være sikker på på HF.

HF tager to år - det er klart, du ikke får den samme faglige viden som i gymnasiet.

Er du i tvivl kan du jo blot tage 10 klasse og give den en skalle - det ekstra år kan vøre givet riogtig godt ud,e tersom du bliver mere moden, og du har ikke spildt noget som helst.

Er du dreng vil jeg anbefale et år ekstra. Er du pige kan du gøre, hvad du vil. Drenge er ofte i 1.g lidt mere umodne end piger, og derfor er der ofte flere drenge, der får problemer, fordi de ikke lige er klar over, at der skal bestilles noget  - også i grundforløbet

- - -

JJcool


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. januar 2011 af LasVegas (Slettet)

Jeg overvejer rigtig meget stx !!
Mit gennemsnit ligger i øjeblikket på 7.1 :)

Men der er bare lige det, om jeg føler mig moden nok til gymnasiet?
Men selvfølgelig, når man har været til eksamner i 9. klasse, sker der vel klart også en udvikling, rent personligt messigt? :)
 

Jeg overvejer faktisk også at blive psykolog?! :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. januar 2011 af JJ-cool

7,1 er middel - det kan du sagtens komme ind på, men du skal nok være indstillet på at arbejde noget i dine svageste fag.
Psykolog - så bør du vælge stx da det er den mest studieforberedende uddannelse tl de almene studier

- - -

JJcool


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. januar 2011 af MaibritG

Med det gennemsnit, tror jeg du får mest ud af at tage et år i 10.klasse for at forbedre dig fagligt. Især hvis du ønsker at blive optaget på psykologistudiet efter en ungdomsuddannelse. Gennemsnittet er ret højt for psykologi-studiet (Aalborg Universitet har et snit på min. 8.9 for kvote 1). Kilde: www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/samfundsvidenskabeligebacheloruddannelser/oevrigesamfundsvidenskab/psykologi.aspx

Det står dig frit for hvilken ungdomsuddannelse, du vælger. Dvs. at du kan vælge både STX, HHX, HTX og HF og stadigvæk kunne læse til radiograf eller studere psykologi, så længe du opfylder adgangskravene:

Dansk A, (obligatorisk for alle)
Engelsk B, (obligatorisk for alle)
Matematik B (obligatorisk på HTX, valgfag HHX/STX/HF) 
Historie B (obligatorisk på STX/HF), idehistorie B (valgfag HTX), samfundsfag B (Valgfag på HTX/STX) eller samtidshistorie B (HHX) 

Så en HTX eller HHX kan være ligeså god som en STX, så længe du opfylder adgangskravene og karaktergennemsnittet. HHX og HTX forbereder dig ligeledes på at kunne starte på universitetet samt er almendannende. Så er det op til dig, at finde din egen plads på ungdomsuddannelseshylden. Hvad der er bedst for dig, kan kun du vurdere.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #8
04. januar 2011 af nini66 (Slettet)

jeg har et spørgsmål.. hvis jeg ligger på 4 i matematik, er det så ikke en dårlig ide at tage  htx ? . behøver jeg at have et bestemt karekter, for at kunne få bestemte niveau... mener hvis jeg fx er på 4 i mat, er det ikk en dårlig ide at tage htx, da der er adgangskrav om at have matematik på B niveua..

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 Altså hvis du ønsker at blive psykolog og ikke er så glad for matematik er det nok ikke en god ide at tage htx...  Husk nu at der også er meget fysik/kemi samt biologi i htx, er du glad for disse fag??


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. januar 2011 af MaibritG

Tja, mit niveau i matematik lå på samme niveau i folkeskolen, og da påbegyndte HTX efter delvist at have færdiggjort IB (international baccalaureate) har jeg afsluttet matematik B, fysik B og kemi B med 10/12. HTX fokuserer meget på den praktiske naturvidenskab, mens STX er mere teoretisk. Den praktiske matematik gav i hvert fald mig en større forståelse for matematikken (og naturvidenskaben generelt), og det selvom jeg ikke er særlig naturvidenskabeligt anlagt. Jeg er mere til sprog og kreative fag.

Karakterer kan nå at ændre sig, men er dit samlede gennemsnit dårligt, er det nok tegn på at du skal forbedre dig fagligt via f.eks. 10. klasse.

Supergirl100:
Uanset hvad, kræver psykologistudiet stadigvæk matematik på B-niveau.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. januar 2011 af krt

Men hellere tage de fag der interesserer dig på stx. Så er der størts chance for at du gennemfører, og det er oftest også dem du får højest karakterer i. Når du går ud af stx, kan du nemlig ikke ændre dit gennemsnit. Derimod kan du hæve dine fag fra f.eks. C- til B-niveau andre steder. Hvis du f.eks skal have matematik på B-niveau, men du ved at det vil sænke dit gennemsnit, så vælg det på C-niveau, og så kan du supplere efter at have taget eksamen i 3.g, det vil nemlig ikke ændre dit gennemsnit.


Skriv et svar til: gym eller hf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.